5 reden waarom je NU met de trein door Noord-Engeland moet reizen

To travel, or not to travel. That’s the question. Zit jij ook nog steeds te twijfelen of je dit jaar nog een reisje wil maken? En zo ja, waar gaat de reis dan heen? Een mooie bestemming voor dit najaar en deze winter is Noord-Engeland. Mistige heuvels, culturele steden, vriendelijke mensen…Nog niet overtuigd? Dan zijn dit 5 redenen waarom je NU met de trein door Noord-Engeland moet reizen!

1. Noord-Engeland is eenvoudig te bereiken

En je bent er zo! Of het nu per trein, vliegtuig of boot is; Noord-Engeland is eenvoudig te bereiken. Vanuit Londen ben je binnen twee uur in Manchester met de trein. Een andere aanrader is om met de boot te gaan en je reis te beginnen vanuit Hull. Wij vlogen zelf op Manchester vanuit Amsterdam en namen de trein naar Liverpool, Leeds en Hull om vervolgens aan boord te stappen P&O Ferries en weer richting Nederland te varen. Het ligt er helemaal aan hoeveel tijd je hebt om de reis te maken en in welke stad je wilt beginnen.

2. Met een Rover Ticket bezoek je vier steden

De vier steden van het noorden zijn behoorlijk up-and-coming en met zoveel evenementen per jaar is het natuurlijk zonde om deze vier steden niet te bezoeken. Toen Hull begin dit jaar tot UK City of Culture werd uitgeroepen, kwam de TransPennine Express met een nieuw soort ticket, namelijk de ‘North of England Rover Ticket’. Met deze ticket kun je de vier steden Hull, Liverpool, Leeds en Manchester bezoeken op een treinkaart. De Rover Ticket is 8 dagen geldig en te koop voor 79 pond. Zo ben je goedkoper en eenvoudiger uit dan allemaal losse kaartjes.

3. Hull is de Culturele hoofdstad van 2017

De meeste mensen komen in Hull aan wanneer ze de ferry nemen vanuit Nederland, maar reizen vervolgens door naar Schotland of richting Londen. Zonde, want Hull is een ontzettende leuke stad! Het industriële vissersdorpje heeft zijn wat ‘suffige’ imago van zich af geschud en is nu een bruisende plek vol nieuwe initiatieven, pop-up restaurants en hippe boetiekjes. Daarbij blijft de stad wel trots op zijn verleden, met een prachtig oud stadshart vol musea. Dit jaar is het moment om Hull te bezoeken, aangezien Hull is uitgeroepen tot UK City Of Culture. Dat betekent dat er elke dat wel een evenement is.

4. Je kunt hier lekker én goed eten

Leeds is hard op weg om dé foodie-hoofdstad van Groot-Brittannië te worden. Er openen zich steeds meer moderne en traditionele restaurants. Van pop-up restaurants tot aan gezellige pubs, je vindt het hier allemaal. Daarbij heeft Leeds ook nog eens een prachtige markt waar je als foodie je hart kun ophalen. En niet alleen Leeds zet zichzelf op de kaart als het om eten gaat. Ook voor Manchester, Liverpool en Hull wordt het steeds belangrijker dat je lekker kunt eten. De foodscene is hier dus helemaal up-and-coming. Van ouderwetse fish & chips tot aan de beste curry die je ooit hebt gegeten.

5. De vier steden worden niet voor niks ‘Cities of culture’ genoemd

De steden Manchester, Liverpool, Hull en Leeds zijn behoorlijk in ontwikkeling en focussen zich vooral op kunst, literatuur, muziek en cultuur. Zo heeft Liverpool de meeste musea en galleries van Groot-Brittannië (naast Londen dan), vindt er elke dag van het jaar wel een evenement plaats in Manchester, heeft Leeds éé©n van de mooiste bibliotheken van het land en wordt Hull dit jaar extra in het zonnetje gezet op het gebied van cultuur. Dus ben je dol op kunst, muziek of literatuur? Dan mag je deze vier steden zeker niet overslaan!

6. Bonus: het bier is er ook erg lekker. Geloof hem maar!

met de trein door Noord-Engeland (2)

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.