Kruger Shalati – the train on the bridge

Het duurt nog heel even, maar vanaf december 2020 zal het Krugerpark in Zuid-Afrika er een bijzondere en spectaculaire overnachtingsgelegenheid bij krijgen. Een combinatie van het genieten van de prachtige en geweldige Afrikaanse natuur en een luxe verblijf die we allemaal wel verdienen. Dat allemaal boven op een brug!

Kruger Shalati

Over de Sabie rivier die door het Krugerpark stroomt hangt de Shalati brug. Deze is tegenwoordig niet meer in gebruik voor treinen, maar gaat nu wel dienen als een spectaculaire plek voor een verblijf in het Krugerpark. De brug is gebouwd in 1920 en diende als toenmalige ingang voor de treinen naar het Krugerpark. De luxetreinen uit die periode arriveerden hier in de avond en stonden stil op de brug tijdens de overnachting, zodat men de volgende dag van een safari kon genieten. Dit verdween op den duur, maar nu komt het idee van overnachten op de brug geheel terug. Dit gebeurt namelijk gewoon in een trein!

The train on the bridge

Zoals de naam het al aangeeft, wordt er gebruik gemaakt van een trein op de brug. Deze trein zal echter niet meer rijden. De rijtuigen die worden gebruikt zijn geheel omgebouwd tot luxe en moderne ‘kamers’ en deze zijn te bereiken door een loopbrug aan de zijkant van de brug. Ook zullen er extra verblijven komen, de zogeheten ‘Bridge House Rooms’, deze bevinden zich op vaste grond. Elke kamer zal je een geweldig uitzicht geven op de Sabie rivier en de omgeving. Er zullen in totaal 31 kamers aanwezig zijn, waarvan 24 kamers op de brug staan en 7 kamers op het vaste land. In het midden zal er een grote platform aanwezig zijn met een klein zwembad, met ondertussen het uitzicht op de wilde dieren beneden in de rivier en er om heen.

Prijzen en data

Zoals het er nu naar uitziet zullen de 24 kamers op de brug in december 2020 geopend worden. Dat is voor ons midden in de winter, maar daar is het op dat moment hartje zomer. De kamer op het vaste land zullen in de loop van 2021 en 2022 opgeleverd gaan worden, met als doel dat het gehele complex in 2022 geheel klaar is. Fingers crossed!

Prijs verblijf in een kamer/rijtuig op de brug:
– 2 personen: 8950 ZAR per persoon per nacht (omgerekend €463,- p.p.p.n.)
– 1 persoon: 11188 ZAR per persoon per nacht (omgerekend €580,- p.p.p.n.)

Prijs verblijf in een Bridge House kamer:
– 2 personen: 7950 ZAR per persoon per nacht (omgerekend €412,- p.p.p.n.)
– 1 kind extra: 3975 ZAR per kind per nacht (omgerekend €206,- p.p.p.n.)
– 1 persoon: 9938 ZAR per persoon per nacht (omgerekend: €515,- p.p.p.n.)

Prijs verblijf Honeymoon suite (Bridge House):
– 2 personen: 8950 ZAR per persoon per nacht (omgerekend €463,- p.p.p.n.)
– 1 persoon: 11188 ZAR per persoon per nacht (omgerekend €580,- p.p.p.n.)

Prijs Family Suite (4 personen):
– 2 personen: 7950 ZAR per persoon per nacht (omgerekend €412,- p.p.p.n.)
– 1 kind extra: 3975 ZAR per kind per nacht (omgerekend €206,- p.p.p.n.)

Bovenstaande prijzen gelden voor het seizoen 2020-2021!

Kruger Shalai brug – ©Kruger Shalati

Extra info

Bij bovenstaande prijzen zit het volgende inbegrepen:
– Accomodatie
– Alle maaltijden, koffie en thee
– Soft drinks, huiswijnen en lokale dranken en bieren
– Twee safaritochten in een open jeep/Land Rover
– Transfer tussen Skukuza Airport en de Kruger Shalati: train on the bridge
– WIFI

Kinderen onder de 12 jaar zijn welkom, maar mogen niet overnachten op de brug. Hou er dus altijd rekening mee dat er minder ruimte beschikbaar is, daar het verblijf zal plaatsvinden in één van de 7 Bridge House kamers. Kinderen onder de 2 jaar verblijven gratis, van 2-12 jaar is 50% van de prijzen voor volwassenen en vanaf 12 jaar zijn ze welkom op de brug en wordt de volledige prijs betaald.

Mocht je alleen reizen en alleen verblijven in één van de kamers, dan zijn de prijzen ook hoger.

Wanneer de mogelijkheid bestaat, dan zal er een boekingslink te vinden zijn in dit artikel! Tot op heden kan het alleen via de website van Kruger Shalati.

Video Kruger Shalati – train on the bridge – ©Kruger Shalati

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.