Kijktip: ’s Werelds Meest Luxe…

Het reizen per trein wordt steeds interessanter voor veel reizigers, zo ook de luxe treinen die over heel de wereld rijden. Het programma ’s Werelds Meest Luxe… of Worlds Most Luxurious… geeft het luxe leven weer op veel manieren, zo ook het luxe reizen met de trein.

’s Werelds Meest Luxe Trein

Zoals gezegd zijn er natuurlijk meerdere luxe treinen die rondrijden, maar voor deze documentaire wordt er gesproken over de Blue Train. Deze trein rijdt in Zuid-Afrika tussen de steden Pretoria en Kaapstad. Nu zullen jullie denken… Waar hebben we dat eerder gelezen? Nou, ook bij ons. Daar wij ook een luxe treinreis door Zuid-Afrika hebben gemaakt, maar dan met Rovos Rail. In deze aflevering, het is er helaas maar één, worden we meegenomen door het personeel van de Blue Train tijdens een 3-daagse treinreis, waarbij een stop wordt gemaakt in de stad Kimberley om ‘Die Groot Gat’ (diamantmijn) te bezoeken. Een prachtige reis en deze aflevering is zeker het kijken waard. De aflevering (seizoen 1, afl. 1) werd uitgezonden op RTL Z. Dit zal via veel tv zenders terug te kijken zijn.

Tijdens de aflevering worden er nog een paar andere luxe treinen genoemd:

  • Rovos Rail, rijdt ook in Zuid-Afrika, waarbij ook een safari tot de reis kan behoren.
  • Golden Eagle, een 2-weekse treinreis door Rusland (Trans Siberië Express).
  • Presidential Train in Portugal, waarbij een luxe dagreis door de wijnregio op het programma staat. Hierbij wordt lokaal eten geserveerd wat bereidt is door een sterrenkok.

Het is niet de Blue Train… Maar de luxe trein van Rovos op hetzelfde traject.

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.