Kijktip: 5 nieuwe afleveringen van Rail Away

Rail Away staat bekend om de afleveringen met fantastische opnames en vergezichten vanuit de trein of van de treinen zelf. Het programma heeft aangekondigd dat er rond kerst en de jaarwisseling 5 gloednieuwe afleveringen zullen worden uitgezonden op NPO 2.

Wat kunnen we verwachten?

Wie ook de Facebookpagina van het programma volgt heeft al het één en ander meegekregen over de herhalingen van komende week, maar ook zijn er al 3 van de 5 locaties aangekondigd. Zo wordt er een bezoek gebracht aan Het Zwarte Woud in Duitsland, het Gardameer in Italië, de Jura in Frankrijk en het Engadinerdal in Zwitserland. De laatste bestemming is verdeeld over 2 afleveringen.

Wanneer dan?

De nieuwe afleveringen zullen vanaf maandag 28 december t/m donderdag 31 december + 4 januari te zien zijn op NPO 2 vanaf 20:05. Heerlijke slow-tv en nog even genieten van de prachtige reizen. Hieronder in het kort wanneer we wat mogen verwachten.

Maandag 28 december: In Duitsland reizen we over de Höllentalbahn en de Drieseenbahn door het Zwarte Woud. Route: Freiburg-Titisee-Donaueschingen + Titisee-Seebrug.
Dinsdag 29 december: De reis begint aan het Gardameer. Vanuit het nabijgelegen Rovereto reizen we met de trein via Trento naar Borgo Valsugana
Woensdag 30 december: Er wordt gereisd over de Ligne des Hirondelles in Frankrijk. Een route door een prachtig natuurgebied in de Jura.
Donderdag 31 december: Het eerste deel van deze aflevering begint in Scuol in het Engadinerdal. Er wordt gereisd van Scuol via St. Moritz naar Corviglia. Deze afleveringen zijn in ieder geval sneeuwzeker.
Maandag 4 januari: Het tweede deel van deze aflevering waarbij er wordt gereisd met de Bernina Express vanuit het Italiaanse Tirano naar Pontresina in Zwitserland.

Herhalingen

In de tussentijd (tot aan 28 december en na 4 januari) zend de EO/Rail Away vooral herhalingen uit. Dit is elke middag om 16:30 op NPO 2. Welke afleveringen ze uitzenden is ook te vinden op de Facebookpagina van Rail Away.

Uitgelichte afbeelding: ©Lukas Mathis CC BY-SA 2.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.