Italiaanse droomreizen: van Milaan naar Parma

Afgelopen week reisde ik een week lang rond door drie regio’s in Italië met de trein. Mijn reis begon met een vlucht van Amsterdam naar Milaan Malpensa Airport. Malpensa Airport ligt ongeveer een uur buiten het centrum van Milaan en van Milaan centraal.

Van Milaan Malpensa naar Milaan Centraal Station

Vanaf Milan Malpensa Airport is het gemakkelijk om te reizen naar het centraal station in het centrum van Milaan. Bij aankomst zijn er direct in de bagagehal ticketautomaten voor bustickets, maar ook in de aankomsthal verkoopbalies van bustickets. Voor €10,- per persoon reis je met de bus in ongeveer 50 minuten van het vliegveld naar hartje centrum.

Reizen vanaf Milaan Centraal Station

Milano Centrale zoals het station heet is het hoofdstation van Milaan. Het station werd geopend in 1931 en vanaf hier kan je reizen naar alle grote steden in Italië. Het station is super groot en in een prachtige staat. Ook al reis je niet met de trein dan is het zeker een bezoek waard.

Mijn eindbestemming voor de eerste dag was Parma. Op de plek waar de bussen stoppen van het vliegveld zit ook gelijk een ingang naar het station waar je tickets kan kopen. De tickets zijn niet op data maar geldig in een bepaalde periode. Dat betekent dus dat je niet moet vergeten om je ticket af te stempelen bij één van de automaten.

De treinreizen, bestemmingen, tijden en platforms staan goed aangegeven op de borden. Trek er minstens 15 minuten voor uit om naar het juiste platform te lopen want het is een groot station.

Van Milano Centrale naar Parma

De reis naar Parma duurt ongeveer 1,5 uur en kost €10,70 per persoon voor de tweede klas. Zorg dat je van te voren iets te drinken of te eten haalt want in de trein kan je niets kopen. Reizen in de tweede klasse is prima te doen en het spoor vervoert je door de binnenlanden van Italië. Het is een mooie manier om alvast een indruk te krijgen van de omgeving en daarbij is het een relaxte manier van reizen.

PalioTours

De afgelopen week heb ik rondgereisd met PalioTours door drie Italiaanse regio’s, Emilia Romagna, Cinque Terre en Piemonte. Mijn reis eindigde in Turijn.

Over Henriëtte Bokslag:

henriette-bokslag1Henriëtte, (31) kan je altijd wakker maken om iets leuks te gaan doen of voor een reisje. Festivals, events, fun, adventure, spa, wellness en paardrijden…. Zomaar wat van de dingen die ze het liefste doet en bezoekt. Gefascineerd door het onbekende en gedreven door het avontuur dat onderweg zijn brengt laat ze zich graag verrassen door de omgeving waarin ze is beland. De belevenissen verwerkt ze in reisverhalen gecombineerd met praktische tips en leuke weetjes. Travel around with Henriëtte! Droom weg en laat je inspireren om de wereld te gaan ontdekken op Travelaroundwithme.com. Henriëtte is daarnaast ook te volgen op Facebook, Twitter & Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.