Italiaanse droomreizen: Van de Cinque Terre naar Turijn

Vanuit Cinque Terre kan je alle kanten op met de trein. Mijn volgende bestemming was de stad Turijn in de regio Piemonte.

Van Cinque Terre naar Turijn per trein

Ik heb twee dagen doorgebracht in Cinque Terre en overnacht in het dorpje Manarola. Vanuit hier heb ik in de ochtend de trein gepakt naar het hoofdstation in La Spezia. La Spezia biedt de mogelijkheid om naar alle windstreken te reizen met de trein. Het is een groot station maar goed georganiseerd. Er is een ticketbalie waar je los treinkaarten kan kopen, zelfs op het laatste moment want je hoeft niet vooraf te reserveren.

In maximaal twee uur reis je over het spoor naar Turijn. Vooral het eerste stuk is geweldig omdat je alle vijf de dorpen van Cinque Terre passeert, zie ook mijn video. De rest van de treinreis is ook leuk heb ik mij laten vertellen want ik moet zeggen, dat ik heerlijk in slaap ben gedommeld van het trein geboemel.

Op reis met PalioTours

Eind mei heb ik rondgereisd met PalioTours door drie Italiaanse regio’s, Emilia Romagna, Cinque Terre en Piemonte. Ik begon de reis met de trein van Milaan naar Parma. De vijf dorpen in de Cinque Terre bezocht ik ook per trein en vanaf La Spezia reisde ik met de trein naar Turijn.

 

Over Henriëtte Bokslag:

henriette-bokslag1Henriëtte, (31) kan je altijd wakker maken om iets leuks te gaan doen of voor een reisje. Festivals, events, fun, adventure, spa, wellness en paardrijden. Zomaar wat van de dingen die ze het liefste doet en bezoekt. Gefascineerd door het onbekende en gedreven door het avontuur dat onderweg zijn brengt laat ze zich graag verrassen door de omgeving waarin ze is beland. De belevenissen verwerkt ze in reisverhalen gecombineerd met praktische tips en leuke weetjes. Travel around with Henriëtte! Droom weg en laat je inspireren om de wereld te gaan ontdekken op Travelaroundwithme.com. Henriëtte is daarnaast ook te volgen op Facebook, Twitter & Instagram.

Comments

 1. Simone Beantwoorden

  Ja in die regio is reizen met de trein het handigste… Wij hebben er toen ook veel gebruik van gemaakt! Het blijft een mooie regio, ondanks de toeristen massa… 🙂

 2. Annet Beantwoorden

  Eind december gaan wij ook naar Italie. In Italie zelf willen wij de verschillende steden in Toscane bezoeken en daar met de trein naar toe gaan. Aangezien we dus 2 weken veel gebruik gaan maken van de trein, vroeg ik me af of er in Italië ook iets van een weekkaart is voor het reizen met de trein. Iemand enig idee? Online kan ik niet vinden.

 3. Henriette Beantwoorden

  Hi Annet, leuk dat je door Italië gaat reizen met de trein. Het netwerk is erg goed en de meeste treinen rijden zeer frequent. Voor sommige treinen moet je wel reserveren. Het ligt eraan hoeveel gebruik je gaat maken van de trein of het voordeliger is om elke keer losse treinkaarten te kopen of om een landenticket aan te schaffen voor gebruik op een bepaald aantal dagen. Dat zou je even moeten berekenen, zie ook http://www.treinreiswinkel.nl/italie/one-country-pass-italie-plus-incl-ferry-italie-griekenland. Met de landenpas betaal je voor het aantal dagen dat je reist per trein binnen 1 maand. De dagen dat je reist moet je dan elke keer invullen. Mocht je meer willen weten hoor ik het graag.

  • Kirsten Beantwoorden

   Dank je Henriëtte!

 4. Annet Beantwoorden

  Dank je wel. Ik ga zeker even kijken op die site!

 5. Pingback:Reizen met de trein door Cinque Terre – Huur een Auto of Camper

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.