Italiaanse droomreizen: de Cinque Terre

De regio Cinque Terre met de vijf dorpen, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare kan je het beste per trein verkennen. De dorpen zelf zijn grotendeels autovrij en zeker in de zomer is een auto niet handig omdat het er zeer druk is. Er is maar heel weinig parkeerplek aan de top van de dorpjes en de prachtige kustroute veranderd al gauw in een lange stroom auto’s. Cinque Terre bezoek je dus het beste met de trein!

Manarola (9)

Cinque Terre per trein

La Spezia is het hoofdstation in de regio en vanuit hier kan je alle vijf de dorpen bereiken die elk een eigen station hebben. Er is een zeer frequent trein netwerk en alle dorpen liggen vlak bij elkaar. Als je weinig tijd hebt kan je alle dorpen op 1 dag doen maar ik raad aan om minimaal 1 nacht te overnachten in één van de dorpen om het maximale uit je trip te halen.

Voor alle vijf de dorpen geldt dat de treinstations aan de voet van het dorpje liggen. Als je uitstapt sta je eigenlijk bij elk dorp gelijk in het centrum. Om meerdere dorpen te bezoeken kan je ook de wandelpaden volgen maar niet alle paden zijn meer open. Zelfs het beroemde wandelpad, de Via della Amore is tijdelijk gesloten. Ik raad dus aan om alle dorpen te bezoeken met gebruik van het treintraject.

Cinque Terre Card

Mocht je ook willen wandelen dan heb je een Cinque Terre Card nodig. Met deze card kan je vrij wandelen en je betaald ervoor omdat de regio hiervan het behoud het National Park ondersteunt. Je kan ook een combi kaart kopen. De Cinque Terre Treno. Hiermee kan je ook onbeperkt met de trein reizen tussen de dorpen. Dit is alleen voordeliger als je veel wilt gaan wandelen en vaker met de trein gaat, de meeste mensen kopen dit als ze langer in een van de dorpen verblijven. Als je er maar één of twee dagen bent dan is het goedkoper om losse treinkaartjes te kopen. Die kosten ongeveer â € 2,50 per rit. Mocht je meer informatie wensen ter plekke en kijken wat voor jouw reisdoel de beste optie is dan vind je op elk treinstation een kantoor van het; Parco Nazionale delle Cinque Terre

De treinstations van Cinque Terre

De treinstations in Cinque Terre zijn stuk voor stuk gelegen op top locaties. Mijn favoriet is het station van Corniglia. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op zee en de mooie geurende Bougainville maakt het plaatje compleet. Kijk je mee naar mijn treinreis door Cinque Terre?

Op reis met PalioTours

Eind mei heb ik rondgereisd met PalioTours door drie Italiaanse regio’s, Emilia Romagna, Cinque Terre en Piemonte. Ik begon de reis met de trein van Milaan naar Parma. De vijf dorpen in de Cinque Terre bezocht ik ook per trein en vanaf La Speczia reisde ik met de trein naar Turijn.

Over Henriëtte Bokslag:

henriette-bokslag1

Henriëtte, (31) kan je altijd wakker maken om iets leuks te gaan doen of voor een reisje. Festivals, events, fun, adventure, spa, wellness en paardrijden. Zomaar wat van de dingen die ze het liefste doet en bezoekt. Gefascineerd door het onbekende en gedreven door het avontuur dat onderweg zijn brengt laat ze zich graag verrassen door de omgeving waarin ze is beland. De belevenissen verwerkt ze in reisverhalen gecombineerd met praktische tips en leuke weetjes. Travel around with Henriëtte! Droom weg en laat je inspireren om de wereld te gaan ontdekken op Travelaroundwithme.com. Henriëtte is daarnaast ook te volgen op Facebook, Twitter & Instagram.

Comments

 1. Kirsten Spooren Beantwoorden

  Dank voor je verhaal weer 🙂 Lijkt mij echt prachtig om doorheen te rijden!

 2. Niek Beantwoorden

  Dit reisverslag ziet er weer pico bello uit! Je zou er zo aan beginnen.

 3. Denise Beantwoorden

  Leuk, ik had er in mijn Cinque Terre blogs ook al een beetje over geschreven en (zoals daar ook al aangegeven) een aparte blog over reizen met de trein in de Cinque Terre stond nog steeds op de planning. Ik had ook verschillende filmpjes gemaakt, want het is echt bijzonder zo langs zee te treinen. En überhaupt is de trein gewoon ideaal daar.
  Nou, mocht de blog af zijn (nog met heel veel andere bezig), dan laat ik het wel weten. 🙂

  • Kirsten Spooren Beantwoorden

   Wat leuk! Ben ook benieuwd naar jouw verhaal Denise 🙂 en de filmpjes

 4. wanda Beantwoorden

  Wat heerlijk om je blog te lezen en de mooie foto’s te bekijken. In september 2014 gingen wij naar Toscane en we trokken toen ook een dagje uit voor de Cinque Terre; veel te weinig zo bleek. Verder dan met de trein naar Corniglia (vanaf La Spezia) en over het wandelpad naar Vernazza (waar ik definitief mijn hart verloor) kwamen we niet op 1 dag. Gisteren heb ik geboekt, dichter bij La Spezia nu zodat we meer tijd in CT door kunnen brengen, voor over 3,5 maand, ik tel de dagen en jouw site helpt daar bij! Dankjewel! Wanda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.