Het verhaal achter de foto: Vance Creek Bridge

Het is één van de meest mysterieuze foto’s. Een rails dat geheimzinnig de bossen in verdwijnt. Donker, mistig en avontuurlijk. Een foto dat een hit werd op Instagram en Pinterest. De foto die wij kozen als afbeelding voor onze website en sociale media. Een foto met een bijzonder verhaal.

Washington 1929

Verstopt tussen de dichte bossen van het schiereiland Olympic in Washington, ligt een vergeten stukje rails en een verlaten brug. 106 meter hoog en 129 meter lang. Dit is de op één na langste brug van Amerika en een brug met een iconisch verhaal over de railindustrie van Noord-Amerika.

Vance Creek Bridge © Rikki Rivera
Vance Creek Bridge © Rikki Rivera

De brug werd gebouwd in 1929 door de Simpson Logging Company om treinen toegang te geven tot de dichte bossen van het Olympische Schiereiland. Hier was namelijk het beste hout van Amerika te krijgen. Torenhoge oerbossen stonden aan de andere kant van de Skokomish rivier en de brug zorgde ervoor dat men snel het hout kon vervoeren. Toen op een gegeven moment de houtindustrie begon te verminderen werd de brug in 1970 verlaten en vergeten. Enkel de lokale bevolking wist nog van de brug af.

Vance Creek Bridge oud

Tot 2012 toen de brug een internetsensatie werd onder wandelaars en thrillseekers. Met de komst van Instagram werd de brug één van de meest bezochte bestemmingen voor toeristen en avonturiers in de omgeving en duizenden Instagram foto’s werden geüpload. De brug trekt veel wandelaars die de 129 meter lange brug willen aflopen maar het is niet voor de watjes onder ons. De balken van de brug liggen best een eindje uit elkaar en er is geen vangnet of een leuning om je aan vast te houden. De brug wordt niet onderhouden en vandalen hebben ook een deel van de brug verwoest door het in brand te steken, dus dat gedeelte is al helemaal lastig om over te steken.

De brug is overigens in privé bezit en verboden om de brug te bezoeken zonder toestemming van de eigenaar. Toch komen er nog steeds veel toeristen maar ondertussen is de boete behoorlijk hoog. Ook is de brug door de eigenaar afgesloten. Het is onduidelijk hoe je dan wel toestemming krijgt, maar er zijn wel veel verhalen van enthousiastelingen die het toch gingen proberen – mocht jij de boete meer dan waard vinden, dan kan je hier lezen hoe je bij de brug komt: www.roadtrippers.com

Drone filmpje van de brug:

Wat vind jij? Is het de moeite van een boete waard?

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.