Grand Train Tour of Switzerland

Een prachtig land ontdekken met de trein? Yes, please! Al helemaal wanneer dit land Zwitserland is, hét treinland van Europa. Nergens anders in Europa vind je zoveel bijzondere treinreizen. Denk aan de steilste tandradspoorweg ter wereld, de langzaamste sneltrein, een chocolade trein…Voor treinliefhebbers is er genoeg te doen. Zwitserland weet dit zelf ook en helpt de treinreiziger op weg met de Grand Train Tour of Switzerland!

Grand Train Tour of Switzerland

Bepaal je route, stap de trein in en geniet van het prachtige landschap en de eenvoud waarmee je door Zwitserland per trein kan reizen. De Grand Train Tour brengt je van Zürich naar Luzern, door naar Montreux, Zermatt, Chur, St. Moritz en Tirano. Je doorkruist dus heel Zwitserland en dat met de trein! De prachtige website van de Grand Train Tour helpt je eenvoudig op weg en door een Swiss Travel Pass aan te schaffen wordt een treinreis helemaal eenvoudig.

Grand Train Tour of Switzerland

Swiss Travel Pass

Wie Zwitserland wilt ontdekken met de trein, is sowieso beter af met de Swiss Travel Pass. De Swiss Travel Pass is een all-in-one ticket voor de boot, bus en trein. Je hoeft dus geen extra kaartjes meer te kopen en je kunt gewoon eenvoudig overstappen van trein naar boot of bus. Ook krijg je met dit ticket gratis entree in meer dan 490 musea of 50% korting. Voor een aantal speciale treinen moet wel extra betaald worden of je krijgt 50% korting (dit geldt voor de meeste bergtrajecten). Met de Swiss Travel Pass bespaar je ook nog eens geld. Zwitserland is een duur land, maar hierdoor wordt het net even betaalbaarder. Voor 3 dagen reizen betaal je bijvoorbeeld 210 CHF.

Grand Train Tour met Reizen met de trein

Wie ons op social media (Facebook of Instagram) volgt, weet dat wij afgelopen week al een groot deel van de Grand Train Tour of Switzerland hebben afgelegd. Weer hebben wij ons hart verloren aan dit prachtige en vriendelijke land. Twee jaar geleden hebben wij de route door Graubünden gemaakt met o.a. de Glacier Express en de Bernina Express en nu zijn wij net terug van een reis van Luzerne naar Interlaken, door naar Gruyères en Montreux en verder naar Fiesch, Brig en Zermatt. Volgend jaar hopen wij het Italiaanse gedeelte van Zwitserland te maken, van Chur naar Tirano en door naar Lugano.

Grand Train Tour of Switzerland

De komende weken willen wij jou kennis laten maken met de Grand Train Tour of Switzerland door onze persoonlijke verhalen te delen, Treinbijbels vol informatie te schrijven en we hebben ook een leuke winactie. Blijf onze website dus in de gaten houden, want jouw Grand Train Tour begint bij ons!

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.