Gezellig digitaal naar het spoorwegmuseum

Het spoorwegmuseum in Utrecht is altijd een leuk uitje met de kids om meer te zien en te leren over de geschiedenis van de spoorwegen van Nederland. Naast informatie is het ook voor kinderen erg leuk door de verschillende, maar leuk opgezette attracties. Helaas is een fysiek bezoek nu niet mogelijk, maar digitaal is er nog genoeg te doen.

De treinwereld vanuit thuis

Het spoorwegmuseum is nog wel digitaal open en er is voor kinderen dan ook genoeg te doen. Op de website zijn er allemaal leuke bezigheden voor kinderen te vinden die ze thuis kunnen doen. Denk hierbij aan een kleurplaat van het museum, bouwpakketten van een mooie locomotief en rijtuigen en leuke, grappige en spannende proefjes. Zo kan je toch met je kids een ‘uitje’ hebben terwijl je gewoon thuis blijft. Verder is er natuurlijk nog meer te lezen en te zien op de website. Klik hier voor de website.

Thomas de Stoomlocomotief

Normaal gesproken komt rond Hemelvaart Thomas de Stoomlocomotief naar het spoorwegmuseum. Door de huidige omstandigheden is dit evenement helaas voor dit jaar afgelast. Gelukkig is er via youtube het Thomas journaal van vorig jaar nog te bekijken. Voor de echte Thomas fans natuurlijk wel een aanrader en het is alvast een voorbereiding voor het volgende Thomas evenement dat in 2021 zal plaatsvinden. Klik hier om aflevering 1 te kijken.

Het is stil…

Alle attracties staan nu even stil, er is niemand die de treinen bekijkt of een kopje koffie bij de restauratie drinkt. Dat is natuurlijk erg jammer, maar gelukkig zitten ze niet stil. Alle treinen worden op dit moment mooi opgepoetst en er vinden voorbereidingen plaats voor de volgende tentoonstelling.

Maar ondanks dat blijft het heel erg stil op het station… Ook de kruier komt daar achter, wat nu?

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.