5x fijne schoenen voor tijdens een treinreis

Oké. Ik moet iets bekennen…Ik heb een schoenenverslaving. Op reis gaan met maar één paar schoenen lukt mij gewoon niet. Ik neem op zijn minst drie paar mee. Ook voor een treinreis neem ik meerdere schoenen mee. Als je lang moet zitten gaan schoenen al vrij snel knellen, dus de schoenen moeten comfortabel zijn en eenvoudig uit kunnen. Toch wil ik er ook nog een beetje fashionable uitzien, dus de schoenen moeten ook nog eens leuk zijn. Vlak voor ons vertrek naar Zwitserland mocht ik een nieuw paar schoenen uitkiezen en dit zette mij aan het denken. Welke schoenen zijn nou het meest geschikt voor tijdens een treinreis? Ik ging op zoek!

1. Bergschoenen

De mooiste treinreizen gaan door bergachtige gebieden. Vaak combineren wij dan ook een treinreis met wandeltochten. Een paar berg-/wandelschoenen is daarom niet verkeerd om mee te nemen. Ze zitten comfortabel en je kunt vanaf de trein direct de bergen in. Bergschoenen gaan alleen na een tijdje stilzitten wel knellen, dus doe ze niet aan tijdens een lange treinreis. De La Sportiva Trango Trek is als beste uit de Test Bergwandelschoenen 2016 van Op Pad gekomen.

2. Sloffen

Het klinkt misschien raar, maar tijdens mijn laatste treinreis miste ik echt een paar sloffen. De volgende keer gaan ze gewoon mijn koffer in! Tijdens lange treinreizen wil ik eigenlijk niets liever dan mijn schoenen uitdoen. Helemaal wanneer ze knellen. Een paar sloffen houdt je voeten warm en ze zitten comfortabel. Ook voor in de nachttrein zijn sloffen een goed idee. Wanneer je dan naar de wc moet, hoef je niet eerst helemaal je schoenen aan te doen.

3. Nette schoenen

Ik neem ook altijd een paar nette schoenen mee. Je weet maar nooit waar je ze voor nodig hebt. Uit eten gaan in je bergschoenen is ook niet erg charmant. Mijn voorkeur gaat uit naar nette schoenen die ook nog een comfortabel zitten en eenvoudig uit kunnen. Ik vond zo een paar in de webwinkel van Sacha, namelijk de Broque Chelsea boots. Ze zitten heerlijk, je kunt er gewoon op lopen en ze zien er ook nog eens leuk uit.

4. Slippers

Slippers zijn eenvoudig mee te nemen. Vaak doe ik een paar in mijn rugtas, voor het geval mijn bergschoenen gaan knellen. Ook erg handig voor tijdens een treinreis door warme gebieden. Net zoals de sloffen, kun je je slippers aandoen in de (nacht)trein. Mijn favoriete slippers om mee te nemen zijn mijn paar Ipanemas. Ze zitten heerlijk, ik kan er op lopen en ze zijn plat genoeg voor onderin mijn rugtas.

5. Sneakers

Ik ben niet echt dol op sneakers, maar toch zijn ze voor handig om mee te nemen voor een treinreis. Sneakers zitten comfortabel en je kunt er op wandelen, mocht je de trein willen verlaten voor een wandeltocht. Mocht ik dus geen bergschoenen meenemen op reis, dan kies ik voor een paar sneakers.

Welke schoenen neem jij altijd mee op reis? En hoeveel paar?

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.