Dwars door Amerika on a budget!

Dit is er eentje voor op je bucket list! Dwars door het Noord-Amerikaanse landschap, 5,4 kilometer langs woestijnen, meren, bossen en steden – en dat voor maar 213 dollar. Reisblogger Derek Low bewijst dat een groot treinavontuur niet duur hoeft te zijn. Hij maakte de reis zelf en schreef hierover op zijn website.

Roadtrippen door de USA staat bij vele op het verlanglijstje, maar Amerika is duur en de afstanden zijn groot. Wil je toch veel van Noord-Amerika zien, zonder een fortuin kwijt te zijn? Dan is de volgende reis perfect voor je! Dit is één van de mooiste reizen van Amerika en gaat van kust naar kust. In totaal reis je zo een 5400 km voor maar $213 (dat is ongeveer € 190,-).

amerika on a budget

Hoe dan?

De reis begint in San Francois en eindigt in New York. In totaal duurt de reis vier dagen, maar dat is zonder stops. Het zou trouwens zonde zijn om niet te stoppen tijdens de reis, dus plan genoeg tijd in. Tijdens de reis volg je twee directe routes, de California Zephyr (van San Francisco tot Chicago) en vervolgens de Lake Shore Limited (die van Chicago tot New York loopt). Tickets voor deze route zijn er dus al vanaf $213, maar mocht je vaak willen stoppen, dan is een 15-day rail pass een goed idee. Deze is iets duurder ($429), maar dan mag je acht verschillende treinen pakken en zie je dus meer van het land.

Tip: Volgens Low heb je het beste uitzicht als je gaat zitten in de Sightseer Lounge car, een rijtuig met grote ramen en iets comfortabele stoelen.

Kijk op de website van Derek Low voor een fantastisch fotoverslag!

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Comments

  1. San Beantwoorden

    San Francois?

    5.4km?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.