De virtuele RhB reis

Wie al is door Zwitserland met de trein is gereisd, zal geheid ook door het kanton Graubünden gereisd zijn. De spoorwegmaatschappij van dit kanton, de Rhätische Bahn (RhB), zorgt ervoor dat het gehele kanton per trein verbonden is en daarmee ook met de rest van Zwitserland. We hebben de afgelopen periode niet kunnen reizen, maar daar heeft de RhB wat op gevonden, de virtuele RhB reis.

De virtuele RhB reis

Het reizen door Graubünden met de RhB is gewoon weg prachtig. Elk dorpje is wel verbonden met de spoorwegen en de uitzichten zijn gewoonweg fenomenaal. Doordat we nu al een tijd niet hebben kunnen reizen en Zwitserland natuurlijk het treinland van Europa is, hebben ze bij de RhB toch is nagedacht over het mogelijk maken van de treinreizen. Althans op een virtuele manier. RhB heeft Google Street View camera’s op een rijtuig gezet en zijn in 5 dagen over alle trajecten in Graubünden gereden. Deze opnames staan nu online en je kan dus een gehele treinreis ‘maken’ door gebruik te maken van Google Street View.

Op deze manier werden de routes vastgelegd – ©Rhätische Bahn

Hoe werkt het dan?

Open Google Maps en zoek een plek waar een spoorlijn van de RhB loopt. Zoom een beetje in totdat je de spoorwegen ziet (de gestreepte lijntjes). Rechts onder in je scherm zie je een ‘oranje’ mannetje staan, klik erop en alle transportwegen worden zichtbaar. Als je dan het mannetje naar een spoorlijn sleept, dan wordt deze route ingeladen. Als je de spoorlijn in beeld heb, dan is het een kwestie van vooruit blijven klikken en genieten van de reis en de uitzichten. LET OP! Ook tunnels kom je tegen, als je daar niet in wilt stop dan tijdig met klikken. Geniet van je virtuele RhB reis!

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.