De treinreis TAG – Nick

De treinreis TAG is een tijdje geleden ingevuld door Kirsten en een aantal andere bloggers, maar nu is dan toch ook echt mijn beurt (werd ook wel eens tijd). Ik heb de keuze uit een tiental vragen. Ik kies er 5 uit en deze ga ik voor jullie beantwoorden en zo leer je mij weer een klein beetje beter kennen.

# De – het ging om de bestemming – treinreis

Toen ik als steward werkzaam was op de Alpen Expres en de Autoslaaptrein, kwam het nog wel eens voor dat je als steward in werd gezet om te werken op de bedevaarttrein. Nu zal je wel denken… Bedevaarttrein? Jazeker, de bedevaarttrein. Deze trein reed één keer in het jaar naar Lourdes en de slaaprijtuigen werden dan voor deze reis gehuurd. Er gingen dan een stuk of 3 a 4 stewards mee, zodat de trein op de bestemming opgeruimd en schoongemaakt kon worden voor de terugreis een week later. Toen de oproep voor deze reis kwam, gaf ik mij dan ook gelijk op. Natuurlijk voor de reis zelf, maar ook voor de bestemming. Lourdes is niet snel een bestemming waar je zomaar heen zal gaan. althans ik niet. Achteraf gezien ben ik blij dat ik er geweest ben (2x zelfs), daarbij natuurlijk de stad bekeken en in de bergen gewandeld. Wat achteraf gezien de meeste indruk op mij gemaakt heeft is toch wel de Onze-lieve-vrouwe van Lourdes Basiliek. De menigte, het water, de basiliek zelf. Gewoon erg mooi om het is gezien en meegemaakt te hebben. Ja, deze reis ging echt om het bezoeken van Lourdes en dat was het me zeker waard.

# De mooiste treinreis

Hier heb ik eigenlijk twee favorieten. Mijn treinreizen door Zwitserland en Schotland. Zwitersland kom ik later nog op terug, dus ik focus me nu even op Schotland. De mooiste, maar ook meest bizarre treinreis was in het verre noorden van Schotland. De reis van Edinburgh naar Thurso (Het meest noordelijke treinstation van Schotland). Tijdens deze reis doorkruis je verschillende soorten landschappen. Het ene moment lijkt het alsof je door Oostenrijk reist, het volgende moment door Nederland (de veluwe) en het andere moment door de woestijn (soort van dan). Juist deze diversiteit zorgt ervoor dat deze reis erg mooi was, daarnaast kon ik nog genieten van iets extra’s… Het weer. Tijdens de reis naar Thurso en de reis terug naar Edinburgh de volgende dag heb ik zo’n beetje alle weertypen meegemaakt die ik ken. Zo begonnen we met 20 graden en lekker veel zon, halverwege kwam de regen en zagen we bij de zee prachtige regenbogen en in Thurso begon het te hagelen. De volgende dag was het in Thurso rond het vriespunt, dus tijdens de terugreis was er eerst wat mist, maar later ook erg veel sneeuw. Zo zag het landschap er binnen 2 dagen gewoonweg compleet anders uit… En dat in de maand Mei! Heel bizar, maar zo enorm mooi!

Schotland

# De verste treinreis

Ik denk dat dat wel de treinreis naar Koper in Slovenië geweest moet zijn. Durf het dan ook niet met volle overtuiging te zeggen. Ik was nog nooit in Slovenië geweest en was zo nieuwsgierig naar dit land en ook naar het plaatsje Koper. De reis begon om 14:00 in Den Bosch op een vrijdagmiddag en zaterdagochtend rond 11:00 kwamen we aan in de stad Koper. Hier had ik rond de 7 uur de tijd om de stad te bezoeken, te eten en te genieten. Gelukkig was dat voor ons dan ook geen probleem, aangezien we als treinreizigers niks anders gewend zijn. Maar als ik dan kijk naar de afstand en de duur van de reis, dan was het eigenlijk veel te ver in vergelijking met de tijd die we konden doorbrengen in Koper. Dit is zeker nog een stad die ik nog wel een keer wil bezoeken.

Koper zee haven

# De – het ging om de reis – treinreis

In de zomer van 2014 heb ik samen met Kirsten door Zwitserland mogen reizen. Het leuke aan deze reis was dat wij naar Zwitserland zijn gevlogen, maar eenmaal daar alles per trein hebben afgelegd. En niet zomaar een trein. Wij hebben daar de meeste mooie routes mogen afleggen in hele oude treinen. En nee, dan bedoel ik niet oude en afgeragde treinen… Nee, ik heb het dan over rijtuigen uit 1900, locomotieven van begin 20e eeuw. Natuurlijk was het heel bijzonder om in deze oude treinen de meest mooie uitzichten te kunnen zien en helemaal kunnen wegdromen. Ik droom dan nog vaak over deze treinreizen door dit prachtige land. Ik heb echt kunnen genieten van de treinreis door Zwitserland heen.

Nostalgietrein

# De leukste treinreis

Dit zal zeker de treinreis naar Oostenrijk zijn. Heb deze reis als steward vaak af mogen leggen, maar ook als passagier is deze reis geweldig. De hele sfeer die op de trein hangt, de passagiers, de dingen die gebeuren. Gewoonweg geweldig. Ik heb dan ook vele leuke herinneringen aan het werken op de trein met de andere stewards, de hilarische momenten, ochtend gymnastiek op een perron & het feesten in de bar. Zowel als steward en als passagier is dat zo ontzettend leuk en een geweldige ervaring!

Innsbruck

 

Mocht je ook een keer de treinreis TAG willen invullen voor op je eigen blog of voor onze website als interview? Laat het ons even weten in een reactie of neem contact met ons op via de mail!

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.