De Rhine Gorge Experience train

Wat is er nu mooier dan een treinreis maken door de Rhine Gorge (kloof waar de Rijn doorheen stroomt), genieten van het uitzicht en ondertussen de heerlijke frisse berglucht inademen. Op dit moment zou ik niet liever willen en dit is binnenkort weer mogelijk in Zwitserland met de Rhine Gorge Experience Train.

Wat is de Rhine Gorge Experience train?

De Rhine Gorge Experience Train rijdt meerdere malen tussen de dorpen Landquart en Ilanz, waarbij het een groot deel langs de Rijn blijft rijden. Dit zorgt voor prachtige uitzichten tijdens de reis. De reis duurt zelf maar 90 minuten, wat je genoeg tijd geeft om van de reis te genieten. De trein zal gaan rijden tussen 24 april 2021 en 31 oktober 2021 en alleen op zaterdag en zondag. Gelukkig rijdt de trein wel meerdere malen per dag, wat je ook de ruimte geeft om tussendoor uit en in te stappen. Op die manier kan je ook een stukje wandelen langs de rivier, picknicken of gewoonweg genieten van alles om je heen.

Gele open rijtuigen

Je zal het jezelf al hebben afgevraagd, hoe kan ik tijdens de reis nu de frisse berglucht inademen? Vrij simpel… De trein heeft een aantal geheel open rijtuigen aan de trein toegevoegd. Verwacht geen luxe zitjes, je zal zitten op simpele houten bankjes, maar je hebt geen raam. Alles om je heen is verder open. Zwaaien naar andere wandelaars of mensen die aan het kayakken zijn op de rivier of meemaken hoe het nu voelt om door een donkere tunnel te rijden. Het kan allemaal als je plaats neemt in deze speciale rijtuigen.

Eén van de gele rijtuigen – ©Rhätische Bahn

Tickets

Het bijzondere aan deze trein, je hebt er geen speciaal ticket voor nodig. Een gewoon kaartje of de GraubündenPASS is voldoende om met deze trein mee te kunnen. Uiteraard is er nog de speciale Rhine Gorge Ticket, waarmee je de hele dag door met de trein mee kan. Het leuke aan deze ticket is dat het ook geldig is in de Postbus, dus je zal hoe dan ook weer in je hotel kunnen terugkomen.

Nieuwsgierig geworden? Zo ziet het eruit!!

Uitgelichte foto: ©Rhätische Bahn

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.