De meest luxueuze treinen in Azië

Het reizen met de trein is tegenwoordig een mooie manier om naast het vliegen grote afstanden te overbruggen. Naast de gewone (nacht)treinen rijden er op onze continenten ook een aantal luxe treinen rond. In Azië rijden er dan ook mooie en luxe treinen rond die je langs prachtige plekken brengt.

Eastern & Oriental Express

De Eastern & Oriental Express staat bekend als de meest luxe trein van Zuidoost-Azië. Deze trein is de exotische versie van de Oriënt Express in Europa en brengt al deze luxe dan ook met zich mee. De reis loopt vanuit Singapore, via Maleisië naar Noord-Thailand en brengt je dicht bij de Aziatische natuur, geeft je prachtige uitzichten en landschappen en dan allemaal met comfort en een uitstekende service. De combinatie van Aziatische materialen, glanzend koperwerk en exotisch houtwerk laat je kennis maken met de sfeer van de rijke koloniale tijden in het verre Oosten. Op het moment dat je de trein binnenstapt, waan je je in een andere wereld.

Het dineren aan boord van deze trein kan in één van de drie restauratierijtuigen. De lunch en het diner worden tijdens deze reis vers bereid. Het ontbijt en andere drankjes tussendoor worden geserveerd en je eigen privé coupé. De coupés zijn voorzien van airco, een eigen badkamer, een heerlijk bed en enorme grote panorama ruiten waardoor je kan genieten van het wisselende landschap dat voorbij komt. Mocht dit niet voldoende zijn, dan kan je altijd nog naar het observatierijtuig gaan. Hier kan je onder genot van een drankje op het balkon genieten van het klimaat en het voorbij glijdende landschap of je kan er genieten van optredens gegeven door dansers en danseressen. Meer willen weten over deze trein? Kijk even op de website van Incento Treinreizen.

Maharajas’ Express

Deze trein wordt ook wel de meest luxe trein van de wereld genoemd. De geheel nieuwgebouwde trein is een luxueuze trein die haar treinroutes heeft in Noord-West en Centraal India, voornamelijk in de provincie Rajasthan. Doordat de trein voorzien is van de meest moderne technieken kan het faciliteiten aanbieden die je normaal gesproken alleen aantreft in een 5* hotel. Het moment dat je aan boord stapt is een openbaring binnen de treinreiswereld. Alle suites/coupés zijn ruim en leuk ingericht, met elk een eigen badkamer. Daarnaast zijn er 2 restauratierijtuigen en 2 bar rijtuigen die qua interieur geheel gericht zijn op de Indiase cultuur. Daarbij komt dat alle maaltijden, excursies en extra kosten zoals betalen bij monumenten e.d., is inbegrepen. Het enige wat je nog maar hoeft te doen is te ontspannen en te genieten van deze mooie trein en reis. Er zijn verschillende soorten reizen die deze trein maakt, meer informatie is te vinden op de website van Incento Treinreizen.

Golden Eagle Danube Express

Treinreizen in het oude Perzié. Het huidige Iran is een prachtig land om doorheen te reizen. De Golden Eagle Danube Express heeft zijn thuisbasis in Hongarije. Het heeft daarnaast 2 mooie reizen die het maakt, namelijk de Jewels of Persia en de Heart of Persia. De reis Jewels of Persia begint in de stad Budapest, waarna het via Istanbul en Persepolis naar Teheran rijdt. Heart of Persia is een reis binnen Iran zelf, waar je langs alle mooie en bijzondere plekken reist uit de geschiedenis van het oude Perzië. De rijtuigen van deze trein zijn ietwat ouder dan de rijtuigen van de Maharajas’ Express. Dit is dan ook wel te merken doordat de WC en de douche aan de uiteinden van het rijtuig te vinden zijn. Dit wordt dan wel weer ruimschoots goedgemaakt door de restauratierijtuigen en het barrijtuig die zich in deze trein bevinden. De coupÃés zelf hebben mooie zitbanken, goede bedden, airco en een groot raam die open kan. Speciaal voor de perfecte fotomomenten.

Shangri-La Express

Reizend met een mooie, moderne trein door het oude China. Je volgt de oude Zijderoute tijdens een reis met de trein. De Shangri-La Express staat dan ook bekend als de beste privé trein in China. Deze trein bestaat uit slaaprijtuigen met 8 coupés per rijtuig. Elke 2 coupés delen één cabine met een wastafel. Aan het einde van elk rijtuig bevindt zich een toilet met wasbak. Het bijzondere aan deze trein is dat het wel douches heeft, maar dat die zich in een speciaal gebouwd doucherijtuig bevinden. Dit rijtuig bevindt zich in het midden van de trein en heeft naast de doucheruimte, ook een ruime kamer om je te kunnen omkleden. De lunch en diner aan boord van de trein zijn voornamelijk authentieke Chinese gerechten gemaakt van lokale ingrediënten, alleen het ontbijt is geheel westers. Naast de restauratierijtuigen en de slaaprijtuigen is er ook een pianobar. Deze is geopend totdat de laatste gast vertrekt. Hier kan je genieten van heerlijk pianospel, je kan je medereizigers ontmoeten of geheel wegdromen bij de uitzichten met een lekker drankje. Zowel de Golden Eagle Danube Express als de Shangri-La Express worden beiden geëxploiteerd door Golden Eagle Luxury Trains.

Trans Siberië Express

Men noemt deze reis ook wel de Moeder Aller Treinreizen. Deze reis loopt van Moskou naar Vladivostok en het is het langste treintraject ter wereld dat door één land loopt. De reis van 9288 km gaat door het Oeralgebergte, dwars door Siberië naar de havenplaats Vladivostok. De trein heeft draagt ook wel de naam Rossiya, wat gewoon Rusland betekent. Maar men wil hiermee de grootsheid van het laten aantonen. De reis van Moskou naar Vladivostok duurt 7 dagen en 7 nachten en je passeert tijdens de reis 7 tijdzones. Aan boord heb je je eigen privé coupé, maar ook dineren in het restauratie rijtuig is een aanrader. Mocht je na een tijdje het eten aan boord van de trein zat zijn, stap dan even uit op één van de tussenstations en koop wat te eten bij de lokale verkopers op het perron. Op deze manier maak je nog meer kennis met het echte Rusland en de Russische cultuur. Natuurlijk kennen we naast de Trans Siberië Express ook de Trans Mongolië Express. Deze rijdt alleen richting Beijing, waarbij het Mongolië doorkruist. Het idee achter deze reis is hetzelfde, alleen de bestemming is net even anders. Meer info over deze treinreizen zijn te vinden op de website van Tiara Tours.

Welke treinen horen volgens jullie nog bij de meest luxueuze treinen in Azië?

Photo’s Eastern & Oriental Express – © Incento Treinreizen
Photo’s Maharajas Express – © Jos Beltman – Incento Treinreizen
Photo’s Golden Eagle Danube Express – © Simon Pielow
Photo’s Trans Siberië Express – © Simon Pielow

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.