Binnenkort op citytrip? Vergeet je reisverzekering niet!

De zomervakantie is net afgelopen, maar we zijn nu al bezig met onze volgende treinreis. De herfst is het ideale seizoen voor een citytrip per trein. Het plannen is weer begonnen, en daar horen ook minder ‘spannende’ dingen bij, zoals het nadenken over een reisverzekering.

Waarom een reisverzekering?

Als een frequent reiziger ben ik eigenlijk een beetje lui, want ik denk nooit na over mijn reisverzekering. Stom, want er hoeft maar iets te gebeuren en zonder reisverzekering kun je fluiten naar je centen. Gelukkig heb ik een lieve schoonvader die hier wel aan denkt en vaak voor ons een reisverzekering afsluit. Want ook tijdens het trein kan er van alles mis gaan…

Wat er allemaal mis kan gaan tijdens het treinreizen.
Als steward op de internationale nachttrein heb ik het al vaak meegemaakt dat bagage vergeten werd, er spullen gestolen werden en dat er elektronische apparaten kapot gingen. Treinen zitten vaak overvol, je hebt haast je trein uit te komen en zo vergeet je met gemak je mobiel of portemonnee. Ook met het opladen van je elektronische apparaten moet je opletten. Wanneer je door verschillende landen reist, verander je vaak van netstroom. Wanneer je mobiel/tablet/laptop dan in de oplader zit, kan dit wel eens voor schade zorgen omdat het apparaat een extra schok krijgt. Ook hebben we vaak genoeg op de trein meegemaakt dat mobieltjes door het plotselinge remmen van de trein op de grond vielen of zelfs waterschade kregen (in de nachttrein zaten de stopcontacten vaak boven de wasbakjes). Los van de materiële schade kun je natuurlijk ook ziek worden, een ongeluk krijgen of een dierbare verliezen. Genoeg reden dus om een verzekering af te sluiten.

Welke reisverzekering pas bij jou?

Bij Centraal Beheer kun je kiezen tussen een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering. Ook kun je een wintersportverzekering afsluiten en een aparte annuleringsverzekering (die je ook kunt toevoegen aan je kortlopende of doorlopende reisverzekering). Wanneer je veel reist, is het aan te raden om voor de doorlopende reisverzekering te gaan. Zo ben je voordeliger uit. De reisverzekeringen kun je zelf samenstellen. Zo kun je er dus voor kiezen om je niet te verzekeren voor medische kosten of je verzekert je extra voor een zakenreis. Welke verzekering er bij jou past, hangt dus helemaal van je situatie af. Voor een treinreiziger lijkt het ons in ieder geval handig om je bagage sowieso te verzekeren.

Heb jij een reisverzekering? Laat het ons weten!
Uitgelichte afbeelding: Fabrizio Verrecchia on Unsplash

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Centraal Beheer. Het gaat dus om gesponsorde content (advertorial). Dat betekent echter niet dat wij niet achter elk geschreven woord staan. Wij vinden een goede verzekering erg belangrijk!

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.