Bestemming bereikt: Locarno, Zwitserland

Vol verbazing loop ik richting de kerk van het Madonna del Sasso heiligdom. De kleuren, de bouwstijl, maar ook de versieringen zijn geweldig om te zien. Deze plek was één van de plekken waar ik heel graag heen wilde. Ik ben gek op geschiedenis, maar vooral de historie rondom het geloof en de bouw van de vele kerken en kathedralen. De Madonna del Sasso is gebouwd op een rots boven de stad Locarno waar ik op dat moment verblijf.

Zonnigste stad van Zwitserland

Waarom zijn wij nou zo gek op Zwitserland? Heel simpel! Buiten de historie van het land is Zwitserland bij uitstek de beste plaats om zowel de zomer als de winter door te brengen en keer op keer te kunnen blijven genieten van wat het te bieden heeft. Zo ook de stad Locarno. Deze stad staat bekend als de zonnigste en warmste stad van het land. Liggende in het kanton Ticino aan het bekende Lago Maggiore heeft deze stad hier altijd van geprofiteerd. Door het meer kon het enorm groeien door de handel en werd het tijdens de Middeleeuwen een rijke stad. Ook werd de omgeving al bewoond vanaf de prehistorie daar er veel urnen met bronzen spullen en later ook Romeinse graven gevonden zijn op de helling van de berg. Locarno heeft meerdere kastelen gehad waarvan er nog één overeind staat, daar kun je nu het archeologisch museum in vinden. Het centrum van Locarno is prachtig om door heen te lopen met de vele gekleurde huisjes en smalle steegjes.

Dit mag je niet missen in Locarno

Zien
Het gebied waar Locarno ligt wordt al bewoond sinds de prehistorie. Er is door de eeuwen heen genoeg gebeurd, gebouwd, vernietigd en bewaard. Dit is nog steeds terug te zien in het oude centrum van Locarno, maar ook in het archeologisch museum van de stad. Dit museum is gevestigd in het 12e eeuwse kasteel Castello Visconteo. Wat verder de berg heb kan je het prachtige Madonna del Sasso vinden. Een heiligdom wat te bezoeken is door de oude aanlooproute te volgen of de funiculare te gebruiken.

Doen
Wij hebben deze stad deels zelf, maar ook deels met een gids mogen bekijken en bewonderen. Lorenza kon ons fantastisch veel vertellen over de stad, maar heeft ons ook bijzondere plekjes laten zien als de Madonna del Sasso, het kasteel, maar ook een bergwandeling naar de top van de nabijgelegen berg Cardada. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over Locarno en het Lago Maggiore. De top is zowel wandelend als met liften te bereiken. Wij vonden het erg prettig met de lift omhoog te gaan en wandelend naar beneden. Zo hebben we onderweg nog bij een restaurant gegeten waarbij je kan genieten van de zon, de bergen en het uitzicht.

Eten
Locarno ligt dicht bij de Italiaanse grens en daar het gehele kanton ook Italiaans spreekt, kan je hier rekenen op Italiaans eten. Dus je vindt hier veel pasta, pizza en ijs. Rondom het Lago Maggiore zijn genoeg mooie plekjes te vinden om eten mét een uitzicht op het meer. Daarnaast hebben ze in deze regio heel wat wijngaarden en zo kan je dus ook genieten van deze heerlijke lokale wijnen.

Slapen
Wij verbleven in het Muralto Garni, een heerlijk modern hotel op 5 minuten lopen van het station van Locarno. Dit is erg makkelijk wanneer je net als ons de Grand Train Tour of Switzerland maakt. De kamers zijn lekker ruim, hebben heerlijke bedden en bieden mooie uitzichten over Locarno en het meer.

Wanneer mag je weer naar Zwitserland reizen?
Op 15 juni zijn in veel landen de grenzen voor toeristen weer open gegaan, het OV in de meeste landen rijdt vanaf 8 juni weer grotendeels volgens de normale dienstregeling. Speciale treinen zoals de ÖBB Nightjet of de panorama treinen in Zwitserland hebben andere data waarop er weer gereden gaat worden. Check voor het plannen van je reis wel altijd het reisadvies van de Buitenlandse Zaken of van het land zelf. Deze informatie is toch altijd het meest up-to-date.

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.