Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je wordt op de hoogte gehouden van alle nieuwe artikelen en nieuwtjes.

7e editie van OntraXs! in het Spoorwegmuseum

Zoals het spoorwegmuseum het mooi omschrijft ‘Klein ontmoet groot in het Spoorwegmuseum’. Dit weekend, het weekend van 11, 12, & 13 maart, vindt de 7e editie plaats van het bekende evenement OntraXs! voor modelbouwers en treinliefhebbers.

Grote locs en mooie modelspoorbanen

In samenwerking met team Mitropa (teammitropa.nl) heeft het spoorwegmuseum weer een leuk evenement georganiseerd. Tijdens dit evenement heb je niet alleen toegang tot het museum zelf, maar ook zijn er prachtige modelspoorbanen te bewonderen. Deze staan opgesteld op verschillende plekken in het museum tussen de grote locs in. Klein ontmoet groot!

Naast deze modelspoorbanen staan er ook een aantal leveranciers van modelbouw artikelen. Deze kraampjes zijn verdeeld over meerdere locaties in het museum. Vergeet dus niet het gehele museum te ontdekken om alles gezien te hebben. Op de website van het Spoorwegmuseum is een plattegrond te downloaden.

OnTraXs! is niet alleen maar een evenement voor modelspoorbouwers of treinliefhebbers. Ook voor gezinnen met kinderen is het een leuk dagje weg. Wat is er dan zoal te doen?

  • Er staan mooie modelspoorbanen opgesteld, waarbij speciaal voor kinderen opstapjes geplaatst worden. Op deze manier kunnen de kinderen alles van dichtbij zien en meemaken.
  • Kinderen kunnen leren met modeltreinen te rijden en te rangeren en kunnen dan hun rangeerdiploma halen.
  • Voor kinderen en modelbouwers zijn er speciale workshops waar ze lekker kunnen knutselen, bouwen en de fijne kneepjes van het vak kunnen leren.
  • En breng natuurlijk een bezoek aan het museum zelf.

ontraxs-rangeerdiploma-kids-modelbouw

Voor maar €16,- heeft u al toegang tot het museum als u het kaartje bij de ingang koopt, online kost een kaartje €14,-. De prijs is inclusief een bezoek aan het spoorwegmuseum. Museumkaarthouders kunnen gratis naar binnen.

 

Post Author
Nick van Rookhuijzen
Nick (30) heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram

Reis mee tussen de rails op Instagram