5x gave cabview video’s – Europa – deel 4

Het is niet meer weg te denken van het internet, de gave cabview video’s die door vele machinisten worden gedeeld op bijvoorbeeld YouTube. Deze video’s geven een unieke kijk op wat de machinist eigenlijk voor zich ziet. Er zijn zoveel cabview videos van verschillende landen, we zullen er meerdere met jullie delen. Dit keer deel 4, mocht je deel 1, deel 2 en deel 3 gemist hebben, klik dan hier voor deel 1, klik hier voor deel 2 en klik hier voor deel 3.

Lissabon – Coimbra, Portugal

De mooie reis van de hoofdstad Lissabon naar de stad Coimbra. De stad Coimbra heeft twee stations, namelijk Coimbra-A en Coimbra-B. Meer over deze namen en de geschiedenis lees je hier. Deze video is zonder geluid. De auteur vind het leuker dat je zelf de juiste muziek beluisterd tijdens deze rit 😉

Neurenberg – Frankfurt (Main), Duitsland

Een rit met de IC van Neurenberg naar Frankfurt (Main) Hbf. Onderweg wordt de snelheid van 200 km/u nog wel even aangetikt. Genieten maar!

Zagreb GK – Dugo Selo – Koprivnica, Kroatië

Een deel van de spoorlijn tussen Zagreb en Koprivnica, dus niet de gele route. Het gaat om een stuk van ruim 90 km en deze video is al in september 2019 opgenomen.

Östersund – Åre, Zweden

Deze cabview video laat de route tussen Östersund en Åre zien. De trein komt oorspronkelijk uit Stockholm, daar het officiële traject loopt van Stockholm naar Åre.

Londen – York, Engeland

De spoorlijn van Londen naar York. Startende op het station London King’s Cross rijdt deze sneltrein naar zijn eindbestemming York. Stoppende onderweg bij de stations Peterboro, Newark and Doncaster.

Uitgelichte foto: ©Alyssa Bossom on Unsplash

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.