5 x onze mooiste treinreizen (tot nu toe)

Het aantal treinreizen die wij hebben gemaakt, is niet meer op één hand te tellen. Stuk voor stuk waren ze prachtig, uniek of bijzonder. Maar welke treinreizen hebben nu het meeste indruk op ons gemaakt?

5. TransPennine Express, Noord-Engeland

Soms hoeft een treinreis geen prachtige vergezichten te hebben om indrukwekkend te zijn. De TransPennine Express gaat van Hull naar Manchester. Van kust tot kust dus, in het noorden van Engeland, dwars door de Pennines. Dit is een klein gebergte, met glooiende groene heuvels en schattige kleine dorpjes. De treinreis duurt niet lang – al helemaal niet wanneer je net zoals ons stopt in Liverpool en Leeds – maar wel erg indrukwekkend. Vooral de combinatie van vier steden die je kunt bezoeken met je Rover Ticket maakt het een erg leuke trip om te maken.

4. Autoslaaptrein, Slovenië

Helaas rijdt deze trein niet meer, maar ik heb alle hoop op een nieuwe slaaptrein vanuit Nederland. Of deze dan ook helemaal naar Slovenië doorrijdt? Toch kun je deze reis ook heel goed maken met verschillende boemeltreintjes, al doe je er dan iets langer over. Tijdens de reis ga je dwars door Oostenrijk heen en veranderen de sneeuwachtige alpen in groene bergketens. Slovenië is een erg groen land en onderweg valt er genoeg te zien. Van prachtige uitzichten tot kleine dorpjes en oude verlaten treinen. Ook de eindbestemming – in ons geval Koper – was erg indrukwekkend. Zou deze reis weer zo doen!

3. Bernina Express, Zwitserland

Van alle treinreizen die wij in Zwitserland hebben gemaakt (en het zijn er heel wat), vonden we deze toch wel het mooiste. Het landschap waar je doorheen reist is zo gevarieerd. Het is met recht één van de mooiste treinreizen die je kunt maken in Europa en staat ook niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is wel een iets toeristische reis uit het lijstje, maar eigenlijk hebben we daar niet zoveel last van gehad. Zolang je maar een stoel reserveert.

2. Far North Line, Schotland

Ik had nooit verwacht dat dit zo een mooie treinreis zou zijn, maar het heeft ons positief verrast. Officieel begint de Far North Line pas in Inverness, maar wij begonnen in Newcastle. Vanaf Edinburgh wordt de treinreis alsmaar mooier. Langs de kust, vervolgens dwars door de Schotse Hooglanden en daarna langs hoge kliffen en hordes schapen, om te eindigen bij het meest noordelijke station van Schotland: Thurso. Heel idylisch en zeker een aanrader.

1. Rovos Rail, Zuid-Afrika

We hebben er nog niet over geschreven, maar gaan we zeker snel doen. Afgelopen mei hebben we namelijk deze bijzondere treinreis gemaakt en die blijft ons nog lang bij! Niet alleen was het één van de meeste luxe treinreizen ter wereld, ook de mensen en het landschap hebben een indruk op ons gemaakt. Deze trein had een mooiere douche dan ik thuis heb, een restaurant waar je zelfs in je mooiste galajurk nog underdressed bent en de champagne vloeide rijkelijk. Daarbij reisden we met erg interessante mensen en stop je onderweg op prachtige plekken. Ik kan niet wachten om er jullie meer over te vertellen, dus blijf RmdT in de gaten houden!

Wat was jouw mooiste treinreis? En welke staat er nog op jouw bucket list?

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.