5 x documentaires over treinreizen

Documentaires over reizen zijn heerlijk om bij weg te dromen. Zeker met documentaires over treinreizen is het net alsof je de reis zelf maakt! Zelf heb ik eigenlijk nooit het geduld om een documentaire te kijken, maar sinds kort ben ik er een beetje verslaafd aan geraakt. Ik bekijk de documentaires namelijk op mijn mobiel tijdens het afwassen! Zo combineer ik iets saais met een dosis inspiratie. Ik ging op zoek naar mooie documentaires over treinreizen en vond er 5 die je zeker moet kijken!

1. Train to Scandinavia

Dit is een mooie documentaire van ongeveer 39 minuten. Er wordt niet gesproken in de documentaire, je ziet alleen de reis. De reis gaat van Oxford naar de laatste grote wildernis van Europa: de Noordpool. De documentaire laat de hele reis zien en geeft je een dosis inspiratie en wanderlust. Het bijzondere aan deze documentaire is dat alles werd gefilmd met smartphones, tablets en een sony camcorder. De muziek werd opgenomen in Scandinavië.

2. The Kalka-Shimla Railway

Deze documentaire is prachtig gefilmd en een treinreis die ik zeker ooit eens wil maken. De trein van Kalka-Shimla in India klimt omhoog naar de voet van de Himalaya op 1.500 meter en passeert 103 tunnels, 864 bruggen en 919 bochten. Daarbij reist de trein door een geweldig mooi landschap. De Kalka-Shimla Railway staat ook niet voor niks op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

3. India’s Frontier Railways

Sorry, weer een documentaire over treinreizen in India. Treinreizen in India is erg interessant. Niet alleen zijn de treinen er afgeladen, maar wordt er ook van alles vervoerd. En geef zelf toe, het landschap is er prachtig! Ideaal voor een documentaire. De docu gaat over de Indian Railway en zijn verleden.

4. The Journey Along the Silk Road

Deze documentaire is visueel misschien iets minder aantrekkelijk (het is een iets oudere documentaire), maar niet minder interessant. De documentaire volgt Ken Ogata op zijn reis langs de Zijderoute met de trein. Er is één spoorlijn die de Zijderoute volgt, van Xian (China) naar Turkije. De reis gaat langs Turfan, Xinjiang, Kirgizië, Turkmenistan en Iran.

5. David Suchet on the Orient Express

Dit is een documentaire uit 2010 met David Suchet. De docu volgt zijn reis op Europa’s beroemdste trein: De Orient Express. David Suchet ging mee op de Orient Express om zich voor te bereiden op zijn rol als Hercule Poirot in de film Orient Express uit 2010. De docu is leuk om te kijken en heerlijk om bij weg te dromen. De luxe, het Europese landschap, de geschiedenis. I love it.

Weet jij nog een mooie documentaire over treinreizen die ik tijdens het afwassen kan kijken?

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Comments

  1. Blue26 Beantwoorden

    Goeie tips van die documentaire

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.