5 (Nederlandse) bloggers die ook over treinreizen schrijven

Een blog alleen maar over treinreizen is vrij uniek en in Nederland zijn wij ook de enige blog over treinreizen, maar over het reizen per trein schrijven is zeker niet uniek. Iedereen houdt van treinreizen! De avontuurlijkste manier van reizen, waar het om de reis gaat en niet de bestemming. Deze 5 (Nederlandse) bloggers moet je ook echt volgen als jij ook zo dol bent op treinreizen:

1. Travelaar.nl

blogWij zijn fan van Travelaar.nl! Een heerlijke reisblog vol avontuurlijke reizen. Dat ze graag met de trein reizen, heb je al eens kunnen lezen op onze website, met een interview en hun inspirerende gastblog: Langs hoge kliffen en theevelden – Sri Lanka. Op hun eigen website schrijven ze ook over mooie treinreizen en geven ze een aantal handige tips!

2. Stopandstare.nl

blogEen van de populairste blogs van Nederland en waar ook vaak verhalen over treinreizen op verschijnt: stopandstare.nl. De artikelen lijken een beetje op die van ons met mooie reportages en handige tips. Echt een blog waard om te volgen als je van treinreizen houdt.

3. Karlijntravels.com

blogKarlijn schrijft op Karlijntravels.com voornamelijk over haar wereldreis en hier vind je geen magazine-achtige tip/top blogposten, maar hele mooie verslagen over haar belevenissen. Op dit moment bereist ze de Zijde-route en daarbij horen ook treinen, met prachtige foto’s om bij weg te dromen!

4. LoveCities.nl

blogLoveCities.nl is de mooie blog van Lenneke vol tips voor een citytrip. Bijna elke week publiceert ze ook een handige cityguide die prachtig zijn om te lezen en handig zijn voor op reis. Voor Cityzapper.nl ging ze van het Noorse Bergen naar het Italiaanse Bologna met…de trein natuurlijk!

5. Traveljunks.nl

blogOp Traveljunks.nl is het echt smullen voor avontuurlijke treinreizigers. Inspirerende verhalen, handige tips en leuke interviews. Voor ons schreef Traveljunks al een prachtig verhaal: Denderend door de Copper Canyon – Mexico. Snel lezen dus, want deze website mag je niet missen!

Weet jij ook nog een mooie blog vol met treinreizen? Laat het ons weten 🙂

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Comments

 1. Laura Beantwoorden

  Jaaa, treinen is fijn en vind jullie niche zo leuk! Fijne blogs ook. Ben zelf ook om sinds ik afgelopen winter een treinreis maakte door Polen (ook veel over geschreven!) en ga over twee weken door Taiwan reizen met de trein. En in november door Japan!

  • Kirsten Spooren Beantwoorden

   Ik heb ook zo genoten van je treinverhalen en filmpje over Polen ❤ ben benieuwd naar je aankomende reizen! Ga het weer volgen haha

 2. Kirsten | Travelaar.nl Beantwoorden

  Ik heb deze fijne post even helemaal gemist :$ Wat super lief dat jullie ons op zo’n mooie manier vermelden 😀 Bedankt!

  • Kirsten Spooren Beantwoorden

   Jullie bedankt voor de leuke treinverhalen 🙂

 3. Rosanne Beantwoorden

  Fijn, fijn, fijn, ik vind met de trein reizen ook zo bijzonder! Afgelopen januari de Train des Merveilles ontdekt in het zuiden van Frankrijk. Echt, wow, magnifique. En zo zijn er nog een paar lijnen die ik wil afleggen!

  • Kirsten Spooren Beantwoorden

   Ooh die lijkt ons ook heel mooi 🙂 Nog een blogger dus om aan ons lijstje toe te voegen.

 4. Hondenlach Beantwoorden

  Super tof deze aanraders! Wij kunnen wel wat hulp van treinexperts gebruiken over het meenemen van je hond in de trein. Hebben jullie nog tips voor ons artikel? https://www.hondenlach.nl/blog/hond-in-de-trein/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.