5 gadgets die je niet mag vergeten voor een treinreis

Het reizen met de trein heeft veel voordelen, buiten het feit om dat het duurzamer is, is het ook ruimtelijker, je hebt meer vrijheid en kan toch vaak wat meer meenemen dan als je bijv. met het vliegtuig/bus reist. Maar wat voor gadgets hebben wij nu eigenlijk bij ons tijdens een treinreis? Wij hebben hieronder een lijstje gemaakt met 5 gadgets die handig zijn om over na te denken als je aan een treinreis begint.

Telefoonhouder

Wat is er tijdens een treinreis nou mooier dan naar buiten kijken? Dat is vaak ook wel hetgeen wat wij doen, maar soms is niet elk uitzicht even interessant om bijzonder om te bekijken. Dan lezen we een boek of kijken een film of serie op onze mobiel. Door gebruiken te maken van een clampy telefoonhouder, houden we onze handen vrij. De telefoonhouder bevestig je simpel aan de achterzijde van de stoel voor je.

Prijs: €24,95 bij Bol.com

10 in 1 Lenskit voor je smartphone

Tijdens een treinreis zijn wij, als we geen serie aan het kijken zijn, druk in de weer met fotograferen en filmen. Het overgrote deel gebeurt door het gebruiken maken van onze camera van Canon EOS 80D. Echter is een grote camera niet altijd even handig, dus wij maken ook veel gebruik van ons mobiele telefoons. Ondanks dat deze erg goede fotografische kwaliteiten hebben, maken wij toch ook gebruik van een extra lenskit voor de mobiele telefoon. Het kan je zomaar helpen om het al zo mooie uitzicht, nog mooier vast te leggen.

Prijs: €33,99 bij Bol.com

Opvouwbare waterfles

Het voordeel van reizen met de trein is, zoals ik al eerder omschreef, je kan wat meer bagage meenemen. Maar ook wij hebben dan soms toch nog het probleem gehad dat we ‘geen ruimte’ meer hadden. Na lang zoeken kwamen we de opvouwbare waterfles tegen. Bij gebrek aan ruimte, vouw je hem helemaal op en kan je hem toch nog in een kleine hoekje van je koffer of tas proppen. Voor ons ideaal en natuurlijk zeer makkelijk in gebruik.

Prijs: €17,95 bij Bol.com

Lifestraw drinkfles met waterfilter

Tijdens een reis komen we soms op plekken waar het water niet altijd even schoon is. Denk hierbij aan een waterfonteintje op een klein station, het water uit de kraan in de trein of een beekje tijdens het wandelen in de bergen. In zulke gevallen maken wij gebruik van onze Lifestraw. Deze waterfles bevat een filter, zodat je toch uit ‘vervuilde’ waterbronnen water kan drinken. Een must-have voor elke avontuurlijke reiziger.

Prijs: €49,95 bij Bol.com

Azuri powerbank met 2 USB poorten

Als je tijdens een lange reis veel fotografeert met je mobiele telefoon of een serie aan het kijken bent, dan is je batterij natuurlijk erg snel leeg. Wij hebben daarom altijd 2 – 4 opgeladen powerbanks bij ons, zodat we nooit met een lege batterij komen te zitten. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, maar kijk altijd naar wat voor reis je gaat maken en wat je van plan bent om te doen.

Prijs: €29,99 bij Bol.com

Meer producten?

Toch nieuwsgierig naar meer dan de hierboven genoemde 5 gadgets die wij aanraden voor tijdens een treinreis? Bekijk dan zeker on SHOP.

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.