5 bucketlist treinreizen in Zuid-Afrika

Het is denk ik vrij duidelijk dat, sinds wij een treinreis met the Pride of Africa van Rovos Rail in Zuid-Afrika hebben mogen maken, wij groot fan zijn van deze treinreizen. Reizen naar en door Zuid-Afrika is voor mij altijd een grote droom geweest en sinds de reis 2 jaar geleden kan ik eigenlijk niet wachten om weer die kant op te vertrekken. Helaas zijn deze treinreizen bij Rovos Rail erg prijzig, maar dromen en plannen kan altijd. Zie hier mijn 5 bucketlist treinreizen van Rovos die ik nog wil gaan maken en wie weet dat het jou ook inspireert.

Trail of 2 Oceans

De Trail of 2 Oceans is een treinreis die loopt van Dar es Salaam in Tanzania naar de stad Lobito in Angola (van de Indische oceaan naar de Atlantische oceaan). Deze route is vrij nieuw en neemt je mee op een reis door 4 Afrikaanse landen. De reis duurt in totaal 15 dagen waarbij verschillende excursies in de 4 verschillende landen worden gemaakt. Denk aan safari’s, het bezoeken van steden, het bekijken van watervallen, oude mijnen of vergane glorie uit de koloniale tijden. Tijdens deze reis doe je de landen Tanzania, Zambia, Congo en Angola aan. Een bijzondere reis door landen waarbij de vroegere copper trail gevolgd word.

Namibia Safari

Deze treinreis loopt van Pretoria in Zuid-Afrika naar Walvis Baai in Namibië. Tijdens deze reis bezoek je 2 landen, namelijk Namibië en Zuid-Afrika. De excursies verschillen heel erg per land. Waar je in Zuid-Afrika nog richt op de geschiedenis van het land omtrent de diamantmijn in Kimberley of bezoekjes aan kleine oude koloniale dorpjes, ga je in Namibië over op de safari’s (vandaar de naam), desertdrives, musea en de steden Walvis Baai en Swakopmund met hun typische 19-eeuwse Hansa centrum. De gehele reis neemt zo’n 9 dagen in beslag, waarbij ook wordt overnacht in safariparken/lodges.

Dar es Salaam – Kaapstad

De meest bekendste en beroemdste treinreis ter wereld, de reis van Dar es Salaam naar Kaapstad (of v.v.). Tijdens deze 15 daagse treinreis doorkruis je welgeteld 5 landen en elk land heeft zijn eigen bijzondere excursies. Als je de reis begint in Zuid-Afrika, dan zijn de excursies daar vaak gericht op de geschiedenis van het land. De reis gaat verder via Botswana en Zimbabwe, waarbij je eerst lang Victoria Falls gaat voor een sunset cruise, voordat je de grens naar Zambia oversteekt. Een parel binnen Zambia is de Kafue brug. Deze brug hangt over de gelijknamige Kafue rivier en heeft een lengte van 426 meter. Deze brug is ooit nog door de Britten gebouwd tijdens koloniale tijden. Naderhand vinden er nog safari excursies plaats in Tanzania, voordat de reis na 15 dagen eindigt in Dar es Salaam.

treinreizen in Zuid-Afrika

African Collage

Je wist het nog niet, maar je kan Zuid-Afrika zolang doorkruisen per trein dat je wel 10 dagen doet over een reis van Pretoria naar Kaapstad. Deze reis is geheel gebaseerd op alleen Zuid-Afrika en komt buiten een klein stukje Swaziland de grens niet over. Naast een safari in het Krugerpark, genieten van prachtige verhalen over de veldslagen die op Zuid-Afrikaans grondgebied hebben plaatsgevonden, city tours en het bezoeken van Botanische tuinen is er ook de mogelijkheid om lekker te gaan golfen. Mocht je niet op elke safari mee willen gaan, dan kan je altijd gaan golfen. Een groot deel van de reis gaat langs de kust van Zuid-Afrika en geeft daardoor een grote diversiteit van het land mee.

Victoria Falls, Kaapstad, Durban & meer

Naast de vele lange reizen die Rovos Rail aanbiedt, hebben ze ook veel korte reizen van 3 dagen en 2 nachten. Deze reizen vinden vaak plaats tussen grote steden van het land en duren daarom ook niet zo lang. Zo heb je Pretoria – Victoria Falls, Pretoria – Kaapstad, Pretoria – Durban of een rit waarbij het begin en eindpunt in Pretoria is. Waarom Pretoria? Pretoria is waar het kantoor gevestigd is en waar het rangeerterrein van de treinen zich bevinden. Rovos Rail heeft een eigen treinstation, een eigen museum, eigen treinen en eigen personeel. Mocht je vanuit Pretoria vertrekken, dan begint de reis op het moment dat je het station binnenloopt.

Meer willen weten over onze reis? Lees hier meer!

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.