4x treinen naar de wintersport

Met de trein naar de wintersport. Het is één van de mogelijkheden om bij de prachtige bergen in Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk te komen. Naast het feit dat de trein je dicht bij de bestemming brengt, heeft het reizen met de trein ook nog andere voordelen.

Het reizen per trein geeft je veel rust, dit in tegenstelling tot het reizen per auto of vliegtuig. Tuurlijk, je zal op tijd op het station moeten zijn, maar dit is het enige waar je op de dag van vertrek rekening mee moet houden. Als je met het vliegtuig reist moet je één of twee uur van te voren aanwezig zijn, je sleept je bagage achter je aan, gaat door de douane. Als je dan uiteindelijk in het vliegtuig zit en vertrekt voel je de rust op je neerdalen. Echt genieten kan je dan niet, want 2 uur later land het vliegtuig alweer en begint de heisa weer opnieuw. Je komt uiteindelijk bekaf aan bij je hotel of appartement en kan gelijk je bed in duiken om uit te rusten. Met de auto is het niet veel beter. De bestuurder(s) zijn bekaf na de reis, als het tegenzit dan sta je uren in de file en je bent al gauw 12 uur onderweg. Ook dan kom je uitgeput aan op je eindbestemming, je eet nog wat en gaat naar bed. Weer een dag verloren.

Het reizen met de trein naar je bestemming is daarom gewoon perfect. Je vertrekt op een vrijdagavond vanuit Nederland. Dan is daar dat ene moment… Je zit in je coupé, de koffers zijn opgeborgen en je skispullen liggen in een speciale ruimte. De rust keert terug, naarmate de trein begint te rijden. Vanaf dat moment is het alleen maar genieten. Je kan naar de bar, je kan wat drinken bestellen bij de steward. Maar nog beter, je kan ’s avonds de bedden uit laten klappen en lekker slapen. De volgende ochtend kom je uitgerust aan in het land van je eindbestemming. Pakt daar nog een taxi of bus naar je hotel. Je checkt in, brengt je spullen naar je hotelkamer en dan… Dan zie je dat je nog een hele middag de tijd hebt om de berg op te gaan en te gaan skiën, snowboarden of welke geweldige bezigheid je doet op je wintersport en het mooie hieraan is dat een ticket voor de trein niet eens zo duur is.

Nu je overtuigd bent over het reizen met de trein naar je wintersportbestemming, hebben wij 4 wintersporttreinen voor jou geselecteerd die richting Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk gaan.

#1. de Skitrein (rijdt niet meer)*

Voor mininaal €80,- reis je al met de Skitrein richting de Alpen. De trein vertrekt vanaf Amsterdam CS en stopt nog te Utrecht, Den Bosch en Venlo. vanaf Venlo rijdt de trein in één keer door naar Oostenrijk. Daar heeft het nog vele tussenstops waaronder het bekende Kirchberg en St. Johann in Tirol, maar ook de eindbestemming Zell am See is een toplocatie. De Skitrein heeft naast een groot aantal slaaprijtuigen, ook een zitrijtuig. Deze tickets zijn een stuk goedkoper dan een plaats in een slaapcoupé, maar de comfort is wat minder. Ook zijn deze tickets maar voor bepaalde data te boeken. Voor meer informatie over de data en de prijzen, bekijk dan de website van de Skitrein.

#2. de Alpenexpres (rijdt niet meer)*

De Alpenexpres biedt je meer comfort dan de skitrein, maar de prijzen liggen dan ook iets hoger en de eindbestemming is anders. Naast de slaapcoupés voor 6 personen, zoals op de Skitrein, biedt de Alpenexpres ook 4-persoons en 2-persoonscoupés aan. Een stuk luxer, maar het is het zeker waard. Ondanks dat deze trein ook naar Oostenrijk gaat, heeft deze trein als eindbestemming de stad Landeck en heeft het de stad Innsbrück als één van zijn tussenstops. Vanaf Innsbrück gaan er vele transfers richting de skigebieden rondom de stad die binnen een radius van 2 uur rijden liggen, er rijden er zelfs een paar richting Italië. Een transfer is te boeken voor minimaal €10,-, afhankelijk van je bestemming. Voor de treinreis betaal je minimaal €125,- en dan heb je een 6-persoonscoupé aan boord van de Alpenexpres, maar met wat meer comfort en luxe dan de Skitrein.

#3. de CityNightLine

De City Night Line is een nachttrein die vertrekt vanaf Amsterdam Centraal met meerdere eindbestemmingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Wij richten ons nu op de City Night Line die als eindbestemming Zürich in Zwitserland heeft. De prijs voor deze reis ligt gemiddeld rond de €150 – 200,-. Helaas zijn hier online geen tickets voor te boeken, je zal hiervoor telefonisch contact op moeten nemen met NS International. Ook rijdt er één keer per week een trein naar het dorp Brig in Zwitersland. Hier is weinig over bekend. De snelste verbinding die er rijdt is met één overstap op Basel. De prijs hiervoor ligt rond de €200,-. Maar hoe vaker je overstapt, hoe lager de prijs wordt, maar de reis zal wel langer duren. Bekijk voor meer info de website van NS International.

#4. de Ski-Thalys

De Ski-Thalys vertrekt op een zaterdagochtend uit Amsterdam en kan ervoor zorgen dat je in de middag al op je eindbestemming bent zoals Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-la-Plagne, Landry of Bourg-St-Maurice.. De tickets voor de Ski-Thalys zijn te boeken via NS International. Als je vroeg boekt, dan betaal je voor een enkele reis ongeveer €79,-. Omgerekend zou je voor een retour dus maar €158,- betalen. Naast Amsterdam kan je eventueel ook opstappen op bij Schiphol en Rotterdam CS. Ook is er speciaal voor Ski-Thalys reizigers een bustransfer te boeken, deze sluit geheel aan op de aankomsttijden van de trein en ook deze zijn online te boeken.

*De treinen van Euro Express Treincharter (EETC) rijden niet meer. Wel is er een nieuwe trein voor in de plaats gekomen, namelijk Railpromo Austria Express van de Treinreiswinkel. 

Fijne wintersport toegewenst!!

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.