4 fijne boeken om te lezen in de trein

Ik reis altijd. En met altijd bedoel ik ook echt altijd. Soms fysiek, maar veel vaker mentaal. Ik zie de hele dag door prachtige afbeeldingen van verre bestemmingen, lees leuke blogs vol avonturen en ik heb altijd wel een reismagazine in mijn tas zitten. De mooiste manier van ‘mentaal’ reizen vind ik toch wel door middel van boeken. Boeken zorgen ervoor dat een bestemming levensecht wordt. Je wordt erin meegezogen. Jij beleeft het avontuur door de ogen van de personages. Met het ene boek zit je aan de wijn in Italië en vervolgens aai je een Schotse Hooglander in Schotland. Of je beklimt de Mount Everest, bezoekt een geurige markt in China of…je reist mee met de Orient-Express. Deze 4 fijne boeken laten je reizen zonder te reizen en nemen je mee de trein in. Reis…hmm…lees je mee?

1. De Laatste trein naar Zona Verde

fijne boeken om te lezen in de trein

Ben je er klaar voor om de trein te pakken naar Zuid-Afrika? De goudeerlijke Paul Theroux neemt je mee door Botswana, Namibië en Angola. Daar onderneemt hij een prachtige olifantensafari, ontmoet hij de Bosjesmannen en komt hij zichzelf tegen.

Auteur: Paul Theroux
Uitgever: Atlas Contact
Verder lezen: Backbackgek schreef er een review over.

2. Onze excuses voor het ongemak; De adembenemende avonturen van een treinforens

fijne boeken om te lezen in de trein

Liever iets minder zware kost voor de dagelijkse treinreis? Als frequent reiziger met de NS komt alles uit dit boek je waarschijnlijk bekend voor. De ergenissen en rompslomp van het treinreizen wordt op een hilarische manier geschreven.

Auteur: Robert Giebels
Uitgeverij: Balans
Verder lezen: En luisteren in dit geval. Radio 1 reisde met Robert Giebels mee.

Books are the plane, and te train, and the road. They are the destination and the journey. The are home.

3. Het meisje in de trein

fijne boeken om te lezen in de trein

Ben je meer van de thrillers en misdaadromans? Dan is dit boek het zeker waard om te lezen. Een persoonlijk favoriet en een erg goede thriller. “Voor de mensen in deze wagon ben ik een van de velen. Ik doe als iedereen: reis naar mijn werk, maak afspraken, tik op mijn telefoon. Zo zie je maar.”

Auteur: Paula Hawkins
Uitgeverij: A.W. Bruna
Verder lezen: Wij hebben er zelf een recensie over geschreven! Lees: Recensie ‘Het meisje in de trein’

4. Moord in de Oriënt-Express

fijne boeken om te lezen in de trein

Dit is natuurlijk een echte klassieker. Een boek dat ons niet alleen met de beroemdste trein ter wereld laat rijden, maar ons ook terug in de tijd stuurt. Terug naar de glamour van het vooroorlogse treinreizen en ouderwets detectivewerk.

Auteur: Agatha Christie
Uitgever: Sijthoff
Verder lezen: Ik denk dat vooral scholieren nu nog echt over dit boek schrijven voor een boekverslag. Wikipedia is altijd een leuke manier om meer te lezen over een boek.

Welk boek raad jij nog aan? Ik ben op zoek naar een nieuw boek om te lezen!

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.