3x Nederlandse stedentrips die per trein goed bereikbaar zijn

Ben jij iemand die van stedentrips houdt? Heb je in de loop der jaren al vele Europese steden bezocht en staan er nog een aantal op je verlanglijstje? Misschien maak je zelfs al plannen om het binnenkort weer te doen, maar waar ga je heen? Heb je weleens nagedacht om een Nederlandse stad te bezoeken? Ons landje kent namelijk talloze leuke steden waar je zelfs meerdere dagen je gang kunt gaan en veel kunt bezoeken. Het enige probleem is, hoe kom je daar? Parkeren met de auto is vaak ontzettend duur in het centrum. Een voordelig alternatief is de stad dan bezoeken per trein. Veel Nederlandse steden zijn voorzien van een treinstation In dit artikel lichten we dan ook drie steden uit waar genoeg te beleven valt en ook nog eens een perfecte bereikbaarheid hebben. 

Amsterdam – veelzijdige hoofdstad

Heb je onze eigen hoofdstad al eens bezocht? Met de vele treinstations is Amsterdam goed bereikbaar. Zeker vanaf Centraal Station duik je direct het centrum in en kan je richting de Dam lopen. Ondertussen kan je kijken nemen bij het wereldbenoemde Red Light district terwijl je koers zet richting de Kalverstraat. Als echte shopfanaat kan je hier de allerlaatste modetrends ontdekken en scoor je jouw waanzinnige outfit. Kom je meer voor cultuur naar de hoofdstad? Dan moet je nog een stukje door richting het Museumplein, want daar vind je het waanzinnige Rijksmuseum met al haar prachtige kunstwerken. Heb je niets met kunst maar ben je meer geïnteresseerd in het uitgaansleven? Dan kan je zeker terecht bij het Rembrandtplein of het Leidseplein voor een hapje, een drankje, een gokje in het casino of een dansje in de discotheek. Kortom, in Amsterdam Mokum beleef je een waanzinnige stedentrip. 

3x Nederlandse stedentrips
Amsterdam – ©Nikolai Karaneschew – CC BY 3.0

Den Haag- stad achter de duinen

Natuurlijk mag de politieke hoofdstad van Nederland niet ontbreken aan dit rijtje, namelijk Den Haag. Deze mooie stad achter de duinen heeft alles wat je nodig hebt voor een perfecte stedentrip. Naast het indrukwekkende en bruisende centrum zit je namelijk ook zo op het strand. Heerlijk uitwaaien in combinatie met het bezoeken van fraaie hoogtepunten vind je bijna nergens, behalve hier. Veel mensen kiezen dan ook bewust om per trein naar Den Haag te komen zodat ze vrijwel alle kanten op kunnen. Na een bezoekje aan het Binnenhof, wandel je direct naar de Grote Markt voor een hapje en een drankje. Sluit je dag vervolgens af aan de Nederlandse kust waar je heerlijk op het strand wandelt en de zon onder ziet zakken. Een betere stedentrip valt er niet te wensen.

3x Nederlandse stedentrips
Den Haag – ©Christopher A. Dominic – CC BY-SA 2.0

Leeuwarden – trots van het hoge noorden

Wie van geschiedenis houdt zit bij Leeuwarden goed. In deze stad vind je eeuwenoude grachten, historische bouwwerken en monumentale bezienswaardigheden. En dat gecombineerd met een gezellig en knus centrum is dit de ideale stad voor een mooie trip. Vanuit het station loop je direct naar alle hoogtepunten toe. Neem een kijkje bij kerktoren Oldehove, de Waag of voormalig gevangeniscentrum de Blokhuispoort. Wil je alles over de geschiedenis van de provincie te weten komen? Bezoek dan het Fries Museum waar duizenden jaren aan historie wordt gepresenteerd. Ook het Princessehof, het voormalige stadspaleis van prinses Maria Louise van Hessen-Kassel, is een culturele trekpleister. Kortom, Leeuwarden is zeker de moeite waard om mee te pikken als een waanzinnige stedentrip. 

3x Nederlandse stedentrips
Leeuwarden – ©Ben Bender – CC BY-SA 3.0

Uitgelichte foto: ©Rob Dammers – CC BY 2.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.