3 bijzondere treinreizen voor op je bucket list

We kennen allemaal de doorsnee treinreizen in een land, je pakt de sprinter of de sneltrein van A naar B. Naast deze doorsnee treinen heb je ook speciale of beroemde treinen in een land. Deze treinen geven je vaak een beeld over de geschiedenis van het reizen per trein. En dan heb je nog de bijzondere treinreizen. Deze treinreizen bieden vaak iets speciaal zoals een show of een diner aan boord. Deze 3 reizen kunnen zo op je bucket list.

Dinner, drinks and a dead guy

De Dinner Mystery Train is een welbekend fenomeen in de Verenigde Staten. Voer in Google ‘Mystery train’ in en je bent zeker 10 pagina’s verder eer je wat anders tegen komt. Elke groep of associatie die oude treinen opknappen en nog een stuk spoor hebben liggen doen er wel iets mee. Zo stap je een half uur voor vertrek op de trein en zoek je je plaats op (hier moet je overigens wel voor reserveren). Vanaf het moment dat je zit begint de show eigenlijk al. Tijdens deze shows word je als passagier geheel bij het verhaal betrokken. Het is zelfs oppassen geblazen… Je hoeft maar één verkeerd antwoord te geven en je wordt gezien als de hoofdverdachte. De duur van deze treinreis is afhankelijk van hoelang de show duurt en van waar tot waar de trein rijdt. Zo kan de ene show maar 45 minuten duren, maar een andere show ruim 3,5 uur. Hoelang de rit inclusief diner ook mag duren, het lijkt me een unieke ervaring om mee te maken. In Europa vind je deze ritten alleen nog maar in Engeland, hopelijk groeit het binnenkort uit naar meer.

Wine and Cheese Train

Ok, ok… Ik ben geen echt grote kaasliefhebber, maar als het een beetje basic blijft dan hou ik er wel van. Voeg daar een glaasje wijn en een leuk stukje treinreis en je hebt voor mij een leuke combinatie. Neem plaats in één van de luxe, maar oude, rijtuigen van de Strasburg Railroad en maak onder het genot van een lekker glas wijn en kaas een treinreis van 45 minuten. Een leuk uitje als je met wat vrienden op stap bent. Helaas is deze treinreis alleen in de verenigde Staten te maken, dus mocht je daar een keer op rondreis gaan, zoek deze zeker even op. Mocht je in Europa toch een soort gelijke treinreis willen maken, ga dan eens op bezoek in Zwitserland. Het land van de treinreizen waar ook treinreizen worden aangeboden in combinatie met een goede kaasfondue!

Swiss Chocolate Train

JA… Hij bestaat echt! Het is dan ook echt iets typisch voor Zwitserland. Een trein vernoemen naar chocolade. Natuurlijk bestaat deze trein niet echt uit chocolade (dat zou wat zijn), maar deze trein brengt je van de stad Montreux – wat ligt aan het meer van Genève – naar de stad Gruyères. In Gruyères wordt de heerlijke Cailler-chocolade gemaakt en ja… Ook komt hier de Gruyèrekaas vandaan. De treinreis naar Gruyères duurt de gehele dag. De trein vertrekt in de ochtend uit Montreux en komt aan het einde van de middag aan in Gruyères. Hoe je deze treinreis wilt afleggen is geheel aan jou… Je kan de reis namelijk maken in oude Pullmanrijtuigen uit het jaar 1915 of je pakt de moderne panoramatrein. Het leuke aan beide treinen is dat het niet uitmaakt welke je neemt, je reist namelijk altijd 1e klas. Na het vertrek uit Montreux reis je langs prachtige meren en berglandschappen waar de trein doorheen rijdt. Als de trein is aangekomen in Gruyères zijn er een aantal dingen die je zou kunnen doen. Of je brengt een bezoek aan de chocoladefabriek en/of kaasfabriek of je kan het oude stadje en kasteel gaan bezoeken en bekijken. Aangezien je pas aan het einde van de middag in Gruyères aankomt is het wel zo verstandig om hier te overnachten zodat je in alle rust het stadje en de omgeving kan bezoeken.

 

Welke bijzondere treinreizen mis jij nog?

Uitgelichte foto: ©Norio Nakayama

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Comments

  1. YvonnevanderLaan.nl Beantwoorden

    The wine & cheese train? Klinkt erg aangenaam moet ik zeggen. Ook best prijzig trouwens. 🙂 Voor mij was de Trans Mongolië Express de meest bijzondere treinreis die ik gemaakt heb… wel heel wat anders 😉

    • Kirsten Spooren Beantwoorden

      Wel heeeeeel mooi 🙂 En zeker een bucket list treinreis. En ja, treinreizen is al niet goedkoop en een speciale treinreis dan al helemaal niet 🙁 (helaas)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.