21 foto’s van de spoorwegen in Normandië rond 1944

Na de landing in Normandië werd al vrij snel duidelijk dat de spoorwegen in Frankrijk, maar later ook België en Nederland er slecht aan toe waren. Daarbij waren ook veel locomotieven en rijtuigen/wagons verdwenen of verloren gegaan. Deze waren tijdens bombardementen vernietigd of gebruikt in het transport van gevangenen tijdens de Holocaust. Ook was er veel materiaal meegenomen door de Duitsers tijdens hun terugtrekking naar Duitsland. Vaak werden er hele stukken spoorweg doelbewust gesloopt om het vlugge optrekken van de Geallieerden tegen te gaan. Gelukkig kwam na de landing in Normandië het transport per spoor langzaam weer op gang. Dit was mede mogelijk door bevoorrading van de Geallieerden. Check deze historische, maar indrukwekkende foto’s van de spoorwegen in Normandië rond 1944.

Alle afbeeldingen zijn afkomstig uit een album van foto’s uit de Tweede Wereldoorlog. Meer foto’s willen zien van de spoorwegen in Normandië rond 1944 of de oorlog? Klik dan hier! – © PhotosNormandie – CC BY-SA 2.0

Meer over de Eerste of Tweede Wereldoorlog?

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.